Састојци:
300 г кекса
200 мл млека
1 кашичица екстракта рума
За фил:
4 јајета
200 г шећера
100 г брашна
1 л млека
50 г путера
200 г чоколаде
300 г јагода
За декорацију:
50 г чоколаде
4 јагоде
Припрема:
У калуп поређајте кекс, па премажите млеком које сте помешали са румом. Јаја умутите са шећером, брашном и млеком (200 мл). Преостало млеко (800 мл) ставите да се кува, па додајте смесу са јајима. Kувајте, док се не згусне, уз непрестано мешање. Додајте путер и мешајте док се не истопи, а затим и чоколаду. Опет мешајте док се не истопи. Поделите фил на четири дела. Сипајте један део фила, па преко кекс. Премажите млеком, па сипајте други део фила. Опет ставите кекс и премажите млеком, па трећи део фила. Поређајте целе јагоде преко и сипајте преостали део фила. Ставите у фрижидер на 2 сата. Украсите ренданом чоколадом и сецканим јагодама.