Kulinarstvo i zanatstvo: „Dani Srema, Banata i Bačke“ ovog vikenda na pijaci Palilula

Udruženje žena Srema, Banata i Bačke predstaviće običaje i ukuse svoga kraja u  subotu i nedelju, 25. i 26. septembra od 08 do 16 sati na pijaci Palilula“.

Posetioci palilulske pijace će osim u prijatnom ambijentu, raznovrsnoj i bogatoj ponudi svežih i visokokvalitetnih namirnica, imati priliku da uživaju i u slanim i slatkim specijalitetima i brojim ručno rađenim proizvodima, specijalno pripremljenih za tu priliku.

Slani i slatki specijateti Srema, Banata i Bačke

Članice ovog Udruženja na taj način pokazuju kreativnu inicijativu da delove prošlosti veštinom svojih ruku implementiraju i u savremene tokove stvaralaštva. Kroz kulinarstvo i zanatstvo brojne običaje čuvaju od zaborava, negujući ih kroz razne manifestacije.

Radom i međusobnom saradnjom dokazale su da različitosti umesto da nas razdvajaju mogu biti tačke koje nas spajaju, obogaćuju naše društvo u celini i stvaraju osnov za socijalni, ekonomski i kulturni progres.

Pozivamo vas da posetite pijacu Palilula, jednu od najlepših  pijaca u ovom delu Evrope, da zajedno slavimo kreativnost, zanatstvo i umetnost i doprinesemo očuvanju kulturnog nasleđa.

 

„Dani Srema, Banata i Bačke“ – pijaca Palilula

subota i nedelja, 25. i 26. septembar

 JKP „Gradske pijace“ – tradicija koja traje

     

                                                                                       

Zemunska pijaca: Novi izgled, stari duh

Posle modernizacije pijaca „Palilula“, „Stari Merkator“, „Borča“ i „Beogradski...

Zakupite tezgu: Beogradske pijace objavile oglas za izdavanje u zakup pijačne opreme

Ovom prilikom obaveštavamo zainteresovana lica da je danas, 22....