Доказ да часни крст има невероватну моћ: Научници су открили промене у води након њеног освештавања и читања молитве!

0
1860

Истраживања, која су спроведена у лабораторији медицинско-биолошких технологија “НИИ” за индустријску и морску медицину (Москва), постала су права сезнација. Научници су експериментално доказали да крсни знак убија микробе и мења оптичке особине воде.

časni krst i sveta voda

„Потврдили смо да древни обичај да се храна и пиће крсти пре јела има дубоки мистични смисао“, каже физичар Ангелина Махаловска.

„Иза тога се крије практична корист: храна се очишћава буквално у трену. То је велико чудо које се дешава буквално сваки дан.“

Своја истраживања снаге крсног знака Ангелина Малаховска је спроводила скоро 10 година. Спроведена је велика серија експеримената, који су више пута проверени, пре него што су објављени њихови резултати.

Откривена су јединствена бактериолошка својства, која вода поседује после освећења молитвом и крсним знаком. Откривена је нова, раније непозната особина Божије Речи да преображава структуру воде, значајно повећавајући њену оптичку густину у краткој или ултравиолетној спектралној области.

časni krst i sveta voda

Научници су највећи део посла урадили бесплатно – само ради тога да би људима пружили могућност да осете и увиде исцелитељску Божију силу.
Још је интересантније било истраживање спроведено на води после читања молитве Оче наш.

Ево шта су научници открили.

Научници су проверили дејство молитве “Оче наш” и крсног знака на патогене бактерије. Ради истраживања су узети узорци воде из разних басена- бунара, река, језера. Сви узорци су садржали златну стафилококу и још једну увек присутну врсту бактерија. Али показало се да се после прочитане молитве “Оче наш” и осењивања узорка крсним знаком, та количина штетних бактерија смањивала за 7, 10, 100 и чак и више од 1000 пута!

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

časni krst i sveta voda

Према услову експеримента – ради искључења утицаја могућег смућивања – молитву су читали и верујући и неверујући људи, и поред свега се број патогених бактерија у разним срединама (са разним врстама бактерија) смањивао у поређењу са контролним вредностима.

Уочљив је, такође, и благотворан утицај молитве и крсног знака на човека – код свих испитаника се стабилизовао притисак, и побољшани су резултати анализе крви. Задивљујућа је чињеница да су се показатељи мењали у тачно потребном правцу за исцељење: притисак хипотоника се повећавао, а хипертоника смањивао.

Примећено је такође да уколико се човек осењивао крсним знаком непажљиво, немарно спојивши три прста, или не дотичући неопходне тачке на телу (средину чела, централни део изнад желуца, као и удубљења на десном и левом рамену), онда је позитиван резултат дејства био много нижи или га уопште није било.

časni krst i sveta voda

Крсни знак мења оптичку густину воде практично тренутно. Оптичка густина воде, која је освећена осењивањем крсним знаком од стране обичног верника се повећава скоро 1.5 пут! А када то исто уради свештеник – скоро 2.5 пута! То јест закључује се да вода “разликује” степен освећења од стране мирјанина или свештеника, чији су прсти десне руке склопљени ради благослова тако да изображавају прва слова Христовог Имена.

Интересантан је и резултат освећења воде од стране крштеног, али неверујућег човека, који не носи крстић на грудима. Показало се да вода “разликује” чак и степен вере – њена оптичка густина се изменила само за 10%!

Заиста – “по вери вашој – нека вам буде!”

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Пошто се људски организам састоји од нешто више од две трећине воде, то значи да је Бог при стварању у нас уградио такав систем физичких канала, који регулише све биохемијске процесе у организму, и који јасно “препознаје” Име Исуса Христа!

У низу експеримената, који су вршени током две године, истраживане су оптичке густине следећих вода:

Света вода Малог освећења; Вода из водовода узета на дан Богојављења; Крстовданска вода из цркве, Освећена на Празник Богојављења; Света вода из реке Јордан (Јерусалим); Света вода из различитих светих извора Русије и Украјине.

časni krst i sveta voda

Поред тога, истраживано је дејство молитве и крсног знака на обичну воду из водовода (воду су осењивали мирјани и свештеници). Такође је истраживана динамика промене оптичке густине воде од тренутка узимања узорка. У основи методе спектроскопије, као што је познато, је особина атома хемијских елемената да апсорбују светлост одређене таласне дужине. Анализа резултата мерења је показала задивљујућу ствар: после освећења од стране јереја обична вода из водовода задобија нова оптичка својства – значајно (ради једноставности објашњења не наводимо цифре и формуле – уред.) се повећава њена оптичка густина!

То значи следеће:

Речи молитве су адекватне дејству не звучних таласних дужина, као при обичном говору, већ светлосних! А светлост се простире милион пута брже него звук. Друго, до данас се сматрало (закон Ламберта – Бугера – Бера) да су промене оптичке густине раствора повезане само са конкретном променом јонско-молекулског састава раствора, то јест са променом концентрације раствора.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

časni krst i sveta voda

Међутим, дејство речи молитве има потпуно други механизам деловања, јер нико хемијским путем није мењао почетни састав узетог узорка водоводске воде. Значи, управо Божија благодат, призвана у речима молитве, је изменила оптичку густину воде.

При чину освећења се могу чути посебне речи: “…Приђите, примите сви Духа Премудрости, Духа Разума, Духа страха Божијег, Христа који нам се јавља”.

Означавају одзив живог Господа као одговор на молитвену прозбу свештеника – то јест Господ нам каже: “Примите Христа који вам се јавља”.

У том тајанственом, мистичном тренутку Господ, се невидљиво за наше очи јавља силаском Светог Духа на воду, дајући тој води мољену исцелитељску силу за душу и тело. И вода се одмах “одазива” – повећава се њена оптичка густина у ултравиолетној спрекрталној области. Она као да се “испуњава” светлошћу. Људско око наравно не може да ухвати те исцелитељске промене структуре воде. Али инструмент (спектрограф) даје објективну оцену те појаве и неоповргнут доказ силаска благодати Духа Светога на воду која се освећује.

časni krst i sveta voda

Из наведених истраживања се види да вода, светлост и реч молитве могу међусобно да делују. И у основи свега је Реч. Њом је створен свет (“У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога”), и њом се уз Божију помоћ настављају чуда на земљи.

vaseljenska.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име