Да замирише у зимска јутра: Домаћи кукурузни хлеб печен за пола сата

Кукурузни хлеб је некада давно био јело сиромашних, због тога што је био хранљив и јефтин за припрему. Али и у данашње време, када хлеб и брашно (углавном) више не представљају велики трошак, кукурузни хлеб је врло популаран због свог специфичног укуса.

Овај рецепт је посебан по томе што се у смесу стављају цела зрна кукуруза, а какав је резултат, пробајте сами. Није компликовано и неће вам бити жао!

Потребно је: 170 г глатког брашна, 70 г кукурузног брашна, 1 кашичица соли, 1 прашак за пециво, 100 г кукуруза из конзерве, 250 мл млека, 2 јаја, 70г меда, 60г маслаца.

Припрема: У чинију просијте пшенично брашно и кукурузно брашно, додајте прашак за пециво, посолите и промешајте.

Кукуруз исцедите и додајте брашну. У засебну чинију умутите јаја, млеко и мед, додајте смеси брашно са кукурузом и промешајте.

Добијена смеса се сипа у науљен и побрашнављен плех па га премажемо растопљеним маслацем. Хлеб се пече у рерни загрејаној на 220 степени, око пола сата.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...