Посни ђувеч из рерне: Тадиционално јело које је одлично и без меса

0
3671

Потребни састојци:

1 главица црног лука
2 чена белог лука
3 кромпира
1 шоља грашка
1 шоља зелене бораније
1/2 шоље пиринча
1 шоља сецкане паприке
1 шоља томатина (парадајз пиреа)
3 шаргарепе
маслиново уље, со, бибер и мало босиљка или мајчине душице
шољу од 2мл користите као мерицуПоступак:

-На маслиновом уљу упржите црни и бели лук. Затим додајте на колутиће исецкану шаргарепу. Продинстајте око пет минута. Додајте паприку, грашак, боранију, кромпир и налити једном шољом воде да се укрчка.

-Када се укрчка поврће додајте бибер, со и босиљак или мајчину душицу. Затим сипајте томатино и опран пиринач. Још неколико минута крчкајте на ватри.

-Сипајте поврће у пекач и ставите га у већ загрејану пећницу на 250Ц. да се запече. Уколико је потребно долијте мало топле воде у поврће.

Ђувеч је готов када вода испари.

Одлично иде уз било коју зимску киселу салату или уз свежу зелену салату, како више волите.
Пријатно!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име