Посни ђувеч из рерне: Тадиционално јело које је одлично и без меса

0
3177

Потребни састојци:

1 главица црног лука
2 чена белог лука
3 кромпира
1 шоља грашка
1 шоља зелене бораније
1/2 шоље пиринча
1 шоља сецкане паприке
1 шоља томатина (парадајз пиреа)
3 шаргарепе
маслиново уље, со, бибер и мало босиљка или мајчине душице
шољу од 2мл користите као мерицуПоступак:

-На маслиновом уљу упржите црни и бели лук. Затим додајте на колутиће исецкану шаргарепу. Продинстајте око пет минута. Додајте паприку, грашак, боранију, кромпир и налити једном шољом воде да се укрчка.

Pročitajte i  Ово јело српског кувара распаметило краљицу Елизабету: Спремао га јој је док је била у посети Титу, а за 3 колача чак ТРАЖИЛА РЕЦЕПТ

-Када се укрчка поврће додајте бибер, со и босиљак или мајчину душицу. Затим сипајте томатино и опран пиринач. Још неколико минута крчкајте на ватри.

-Сипајте поврће у пекач и ставите га у већ загрејану пећницу на 250Ц. да се запече. Уколико је потребно долијте мало топле воде у поврће.

Ђувеч је готов када вода испари.

Pročitajte i  Гулаш на војвођански начин: 100 пута укуснији од мађарског НЕСТАЋЕ СА СТОЛА ЗА ТРЕН!

Одлично иде уз било коју зимску киселу салату или уз свежу зелену салату, како више волите.
Пријатно!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име