Еколошка акција „Посади свој хлад“: Бесплатне саднице белог јасена додељене школама и становницима Мионице

0
378

Грађанима Мионице у петак је бесплатно уручено 150  садница белог јасена. Општина Мионица организовала је поделу на Тргу Војводе Мишића уз придржавање епидемиолошких мера.

Од укупног броја опредељено је и 14 садница које су поклоњене основним школама.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и ученици  издвојеног одељења у Буковцу заједно су посадили  стабла белог јасена почетком ове недеље, а Јанковић је том приликом рекао

-На родитељима и просветним радницима је да нашу децу уче правим вредностима, као што је љубав и поштовање према природи, а на мени као председнику општине је да им обезбедим све потребне ресурсе и услове да се тим вредностима уче.

Општина Мионица је обезбедила саднице белог јасена које су подељене основним школама и нашим суграђанима у циљу стварања зелене оазе и квалитетног окружења. Заједно сам их посадио са школарцима из Буковца уз причу о значају заштите животне средине, бризи о овој лепоти и подизању свести о очувању животне средине. Деца много да науче о природи само ако је виде и ако су део ње.

 

Општина Мионица придружила се акцији „Посади свој хлад“ са намером да озелени што већи део општине.

Обезбеђена је једна садница по особи. А уз садницу је достављено и упуство за садњу као и везица за име и датум садње.

Чист ваздух је циљ акције. Такође, она има и здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор.

Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима претприступачног Поглавља 27, као и  са циљевима светске акције „Trilion Trees“ Светског економског форума (WEF). Такође, усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal).

Степен шумовитости у општини Мионица износи 28%, што је веома близу републичког просека који достиже 29.1%.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име