Festival kranjske kobasice na pijaci “Đeram”

0
164

U subotu, 28. maja od 09 do 15 časova, na pijaci „Đeram“, održaće se Festival kranjske kobasice „Ukusi Evrope“.

Nakon uspešnog prvog festivala, koji se prošle godine održao na pijaci „Zemun“, ovogodišnji festival seli se na pijacu „Đeram“, gde će gosti iz Slovenije predstaviti pravu slovenačku kranjsku kobasicu.

Festival organizuju udruženja proizvođača kranjske kobasice GIZ Kranjska klobasa, kao deo promotivne kampanje Enjoy, it’s from Europe, koje sufinansira Evropska unija. Predstavnici festivala „Ukusi Evrope“ prezentovaće posetiocima originalnu kranjsku kobasicu, koja nosi evropsku oznaku kvaliteta, ne samo u Sloveniji već i šire. Posetioci će biti u prilici da na festivalu, pored kranjske kobasice, degustiraju i kupe autentične suhomesnate slovenačke proizvode, ali i da dobiju savete od kuvara koji će na licu mesta pripremati nekoliko zanimljivih kombinacija sa kranjskom kobasicom.

Organizator Festivala se odlučio da promociju slovenačkog nacionalnog specijaliteta organizuje upravo na jednoj od beogradskih pijaca, jer su pijace prepoznate kao svojevrstan brend Beograda, mesta koja naši sugrađani rado posećuju prilikom nabavke svežih i visokokvalitetnih namirnica, ali i značajna karika i u plasmanu autentičnih proizvoda.

 

Promocija kranjske kobasice pijaca Đeram

 Subota 28. maj od 09 do 15 časova

Ulaz slobodan! 

JKP „Gradske pijace“ tradicija i kvalitet

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime