Фестивал крањске кобасице на пијаци “Ђерам”

0
361

У суботу, 28. маја од 09 до 15 часова, на пијаци „Ђерам“, одржаће се Фестивал крањске кобасице „Укуси Европе“.

Након успешног првог фестивала, који се прошле године одржао на пијаци „Земун“, овогодишњи фестивал сели се на пијацу „Ђерам“, где ће гости из Словеније представити праву словеначку крањску кобасицу.

Фестивал организују удружења произвођача крањске кобасице ГИЗ Крањска клобаса, као део промотивне кампање Enjoy, it’s from Europe, које суфинансира Европска унија. Представници фестивала „Укуси Европе“ презентоваће посетиоцима оригиналну крањску кобасицу, која носи европску ознаку квалитета, не само у Словенији већ и шире. Посетиоци ће бити у прилици да на фестивалу, поред крањске кобасице, дегустирају и купе аутентичне сухомеснате словеначке производе, али и да добију савете од кувара који ће на лицу места припремати неколико занимљивих комбинација са крањском кобасицом.

Организатор Фестивала се одлучио да промоцију словеначког националног специјалитета организује управо на једној од београдских пијаца, јер су пијаце препознате као својеврстан бренд Београда, места која наши суграђани радо посећују приликом набавке свежих и висококвалитетних намирница, али и значајна карика и у пласману аутентичних производа.

 

Промоција крањске кобасице пијаца Ђерам

 Субота 28. мај од 09 до 15 часова

Улаз слободан! 

ЈКП „Градске пијаце“ традиција и квалитет

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име