Najlepši jesenji cvet bomba za imunitet: Predivan ukras za vašu terasu i čisto zdravlje za vaš organizam

0
1112

Cvet fizalisa nadaleko je poznat po svojoj lepoti.
U narodu je poznat i kao peruanska jagoda ili kineski fenjer. Raste u obliku grma, koji može dostići visinu i do metar, na kome raste bobičasto voće.

Iako cveta od proleća do jeseni, u jesen fizalis dostiže svoju punu lepotu.

Od belih cvetova nastaju zeleni lampioni, koji krajem avgusta postaju bež. Upravo ovaj plod je najveća atrakcija ove biljke, jer narandžaste bobice izgledaju kao lampioni.

Pročitajte i  Kantarion: Lekovita biljka koja leči svaku boljku

Slabo je poznato da zreli plodovi fizalisa mogu da se jedu. Ukus im je slatko-kiselkast, a plodovi su izuzetno zdravi i podižu imunitet.
Međutim, nije preporučljivo da se pojede više od 5-6 bobica dnevno.

fizalis 2
Lampioni su najlepši jesenji ukras, jer su okruženi listovima u obliku srca. Membrana oko plodova se polako suši, pa će kada sazru, narandžaste loptice izgledati kao klikeri u mrežici.

Pročitajte i  Kantarion: Lekovita biljka koja leči svaku boljku

Zimi fizalis mora da bude u zatvorenom prostoru, a kao što se leti svakodnevno zaliva, tokom hladnih meseci se to radi štedljivo. Potrebno mu je hranljivo zemljište i dobro je prihranjivati ga leti, jer će tako više cvetati i imati više lampiona.

Orezuje se jednostavno, skidanjem vrhova izdanaka dok se ne raširi. Razmnožava se reznicama ili semenom. Veoma je otporan i skoro da ne postoji šansa da ga uništite.

Pročitajte i  Kantarion: Lekovita biljka koja leči svaku boljku

Opanak/Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime