GLUMAC DRAGAN NIKOLIĆ BIĆE SAHRANJEN U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA: Supruga Milena Dravić, rodbina, prijatelji, kolege i obični građani ispratiće ga na večni počinak

0
1106

Danas ćemo se oprostiti od velikana našeg glumišta Dragana Nikolića.

U Aleji zaslužnih građana njegova supruga Milena Dravić, rodbina, prijatelji, kolege i obični građani ispratiće ga na večni počinak uz suze i sećanja na omiljenog Prleta. Pričaće o njegovim ulogama, prisećaće se anegdota, ali i njegovih poslednjih dana, koje je zbog bolesti proveo na VMA. A i tamo je Gaga bio obožavan i sijao je kao najsjajnija zvezda. Svi lekari i medicinsko su ga veoma zavoleli i plakali kada nas je napustio.
Prema rečima jednog člana tima koji je brinuo o glumcu, Dragan se dostojanstveno borio s opakom bolešću i do poslednjeg dana je verovao u izlečenje.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

dragan nikolić

– Bio je izuzetno pažljiv. Znao je ime svakog lekara, medicinskog osoblja i njihove nadimke. Vedar duh i duhovitost zadržao je i pored teške bolesti. U danima kada je bio raspoložen šetao se i tražio da ide u kafanu na ćevape sa svojom Milenom i kumom Sekom Sablić. Govorio je: „Šta ću ja ovde, zašto ležim, hoću u kafanu!“ – započinje priču naš sagovornik, koji je zbog svog posla insistirao na anonimnosti.

O Draganu su do poslednjeg dana brinuli i dolazili mu u posete supruga Milena Dravić i venčana kuma Seka Sablić.
– Pratio je šta pišu novine o njemu. Zahvaljivao je na podršci koju je svakodnevno dobijao. U najtežim trenucima pokazao je šta je šmeker i legenda. Napravio je prisan odnos sa svima nama i kao da smo bili njegova porodica. Svima u kolektivu je mnogo žao što je otišao. Plakali smo kao deca kad je preminuo – kaže sagovornik Kurira sa Vojnomedicinske akademije.

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

dragan

Od Dragana Nikolića danas će se prvo oprostiti kolege u njegovoj matičnoj kući Ateljeu 212, na komemoraciji tačno u podne. Skup će otvoriti upravnik Branimir Brstina, a govoriće i Duško Kovačević, Jelisaveta Seka Sablić, Radmila Stanković, Rade Šerbedžija, Radoslav Zelenović, Ljiljana Todorović, Jagoš Marković, Dragan Bjelogrlić i Voja Brajović. Sahrana će biti odražana dva sata kasnije, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Skup porodice i prijatelja je u 14 časova, a početak opela u 14.30. Ispred kapele govoriće ministar kulture Ivan Tasovac, a na grobu će se od velikog glumca oprostiti reditelj Goran Marković.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

Izvor: Kurir

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠI PAR STARE JUGOSLAVIJE: Ovako se rodila ljubav između Dragana Nikolića i Milene Dravić

PROČITAJTE JOŠ: FILMOVI NA KOJIMA SU ODRASTALE GENERACIJE: 10 uloga kojima nas je zadužio Dragan Nkolić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име