Директор CarGo Губеринић: Укидање пореза на доходак за младе добра и храбра мера председника и Владе

0
403
Вук Губеринић, директор компаније CarGo,

Директор компаније CarGo Technologies Вук Губеринић изјавио је да је најава укидања годишњег пореза на доходак за млађе од 40 година храбра и добра мера председника Александра Вучића и Владе зато што ће то деловати као дугорочни стимуланс домаћој економији.

Гостујући у програму Euronews телевизије, Губеринић је рекао да овај пакет мера значи улагање у младе, а да смањење пореза за сектор истраживања и развоја значи нове инвестиције и нова радна места за њих.

“CarGo Technologies као млада IT компанија има CarGo Lab, иновациони тим у оквиру кога размењујемо идеје и ‘кувамо’ иновације. Одлична је вест што ће млади који улазе на тржиште рада такође имати пореске олакшице. То ће створити нову вредност, а нова вредност ће створити бољу Србију”, рекао је директор CarGo.

Pročitajte i  КАКО ЈЕ КЕРУША ГАБИ ПОСТАЛА ХЕРОЈ БЕОГРАДА: Легендарна борба храброг пса и јагуара у Београдском Зоо врту и данас се препричава

Губеринић је подсетио да верује да је CarGo из тог разлога доспео на Форбсову листу десет најиновативнијих компанија које мењају индустрију из корена као једина компанија из Србије.

На питање о трошку ове мере, рекао је да је посебно важно испратити ефекте мера не само са пореске већ и са стране отварања нових бизниса.

Pročitajte i  Ахмед Адемовић заборављени херој Кумановске битке: Како је ТРУБАЧ из Лесковца упропастио противничку војску за неколико секундни

“Мислим да је то врло мерљива ствар и на крају дана видећемо колико је нових људи запослено у IT индустрији. Дефинитвно тренд је такав да се млади људи све више опредељују за ову браншу”.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име