Важан дан за будуће школарце: Будући прваци у посети председнику општине Мионица

0
255

Овогодишњи матуранти  из предшколске установе „Невен“ били су гости председника општине Мионица Бобана Јанковића. Пријем је организован у Скупштинској сали, а радознали малишани опробали су се и за говорницом. Они су са председником Јанковићем разговарали о времену проведеном у вртићу, шта су до сада научили, каква су њихова интересовања и шта их очекује у првом разреду, већ од септембра.

-Данас су будући прваци били моји гости. Заиста су сјајни, забавни, паметни и маштовити. Они су будућност Мионице. Зато и заслужују најбоље услове за одрастање и школовање. Захваљујући Влади Републике Србије успели смо да реконструишемо школе.  А наши будући прваци по први пут сешће у комплетно обновљене и модерне школе и учиће из уџбеника које им општина поклања. Успели смо да обезбедимо најбоље услове за образовање нашој деци-рекао је Јанковић.

Приликом посете предшколаца, председник Јанковић уручио им је поконе, прибор, бојице, играчке, балоне као мали знак пажње за њихов вредан рад и труд током похађања вртића. А у септембру их већ очекују нови бесплатни комплет уџбеници.

Захваљујући средствима Владе Републике Србије, општина Мионица је у последњих седам година реконструисала школске објекте. Комплетно су реновиране основна и средња школа у Мионици у вредности чак 338 милиона динара. За обнову школе у Рајковићу издвојено је 26 милиона динара, за основу школу у Дучићу 4.4 милиона динара, а за реновирање четовороразредне школе у Буковцу 1.2 милиона динара, док су у плану реконструкција основих школа у Горњој и Доњој Топлици.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име