“Отац се више забринуо за мене када сам кренуо у цркву него кад сам био на хероину” Исповест Николе Пејаковића о борби са дрогом: У ВЕРИ НАШАО СПАС

0
1136
Фото_ Јутјуб/принтскрин/Храм ТВ

Глумац Никола Пејаковић Kоља отворено прича о паклу у ком је био због коришћења наркотика, те излечењу уз помоћ религије.

– Окренуо сам се Богу кад сам пао на дно. Kад сам се нашао у јарку. Србин иде у цркву кад почне киша. Није то усамљен случај. Има та прича да наркомани оду у неку врсту вере, али мислим да то није сасвим тачно – казао је био Никола Пејаковић.

– Човек тражи излаз и лек за своју бољку. Православље је снага којом то може да се савлада – додао је једном приликом.

– Kад је мој его био стуцан, кад сам видео да немам излаз, тако сам ја почео да претресам свој живот, своја уверења. Тада сам схватио да грешим – навео је Пејаковић.Недавно је открио како је његов отац реаговао на синовљев суноврат.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

– Дошао сам био на 5 грама хероина, у неким фазама је то заиста било озбиљно. Мој отац се више забринуо за моје здравље кад сам ја почео да одлазим у цркву него кад сам био на хероину – казао је тад Никола Пејаковић.

– Он је мојој мајци рекао: “Шта се ово дешава, био је баш леп наркоман и нормалан младић” – додао је он на трибини “О борби са помислима”, истичући да отац није био свестан озбиљности ситуације.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Никола је пре пар месеци признао шта за њега данас значи реч дрога.

– Мислим да то само када се унесе у један простор… Само када се унесе, уђе ђаво, односно, загади се тај простор неким злом – рекао је Пејаковић био у емисији “Балканском улицом”.

Испричао је и да је својевремено отишао код једне жене која се бавила акупунктуром, али да га је она, избацивши га из ординације, у ствари спасила.

– Јесам једном отишао код једне жене која се бавила акупунктуром ил’ нечим… И ја сам сео, а она ме одмах питала: “Је л ви пушите?”, ја сам рекао: “Не”, а из уста… Никада нисам пушио, али сам пре тога дувао. Рекла ми је: “Устаните и изађите из моје ординације, вама само Бог може да помогне, ја не могу”. Ја се тада нисам вратио православљу, нисам је разумео. Био сам онако љут и рекао сам: “Добро, сад идем”. И она ме је спасила. Пре него што сам изашао она ми је написала три наслова, три књиге, које су за почетнике за улазак у веру и спасила ме – додао је био у емисији.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Извор: Блиц.рс/Република

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име