“Иди убери прут, џигерицу ми поједе…” 7 изјава српских мајки које свако дете памти

0
1175
Foto: Jutjub/Ljubav, navika, panika

Свако дете одрасло у Србији бар једном у животу чуло је неку од ових реченица од своје мајке. Иако данас звуче помало смешно и буде успомене на нака давна времена, тада нису деловале ни мало забавно.

“Док си под мојим кровом, радићеш како ја кажем”
Аутоматски губиш свако право гласа. Ћутиш и радиш како ти се каже иначе си препуштен сам себи, а реално не знаш поштено ни јаје да скуваш. Често обучеш нешто потпуно бесмислено и срамота те када се такав појавиш у јавности. Једеш оно што има и ко ти је крив што си 15-годишњак без посла и кулинарског умећа.

“Ја сам те родила, ја ћу те и уништити”
Мора да си нешто дебело упрскао. И наравно опет немаш право гласа. Предлог: Побегни у соби, зачисти је и узми књигу у шаке, то уме да помогне па можда се мајка сажали. Мени је помогло.

Pročitajte i  Још једно чудо Светог Василија: Сведочанство о избављењу ђавоимане девојке на Острогу

“Понеси прут”
Можда до тада ниси надрљао, али ускоро ћеш. Наредних 15 дана нема скидања у шортс на физичком јер јасно ти је зашто. Мог другара из основне су дуго звали Зебра, због пруга које су остале од врбовог прута. Савитљив је као Нађа Kоманечи у најбољим данима.

“То ми је хвала…”
Ове три тачке на крају боле више него реченица испред, притом ако поразно погне главу и климне лево-десно, вероватно ћеш и сам отићи у собу и питати се где си погрешио. Не очекуј да провалиш, дрма те пубертет и тврдоглав си као мазга.

Pročitajte i  Оригинални амерички хот дог из Hot Dog & Pizza Factory на Mister D апликацији

“Џигерицу ми поједе!”
Што би рекла Сека Саблић илити Вера из серије “Љубав навика паника”: “Деци расту зуби само да би могли за срце да вас уједу”. Ја искрено нисам љубитељ џигерице, али моја мајка прави одличну са луком и још безброј зачина. Елем, шта је васпитање без поједене џигерице.

“Ако не будеш учио/ла, чуваћеш овце”
У 99 одсто случајева ова претња је лаж, али има и оних који су се баш потрудили да (не) разочарају мајку па сада, далеко од градске гугуле, чувају стадо од 50-ак грла. Не може се рећи да им је лоше, али су у старту то заборавили да схвате као претњу и опомену.

Pročitajte i  Како је Стојан нашао пут до Бога и постао Василије Острошки - Животна прича великог чудотворца

“Једите ово воће да не пропадне”
Не морам ни да вас питам имате ли вазу пуну воћа на средини кухињског стола. Проблем је у томе што воће има рок трајања и онда свака мајка преузима мере како не би морало да лети у канту. Неке праве воћну салату, неке питу, а већина њих изговара 50 пута дневно горе наведену реченицу.

Извор: Блиц

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име