Kao slatkiš uz čaj ili kafu, ili kao užina, jesenji mafini su idealan izbor jesenjeg sezonskog kolača.
Sastojci za 24 mafina:
2 jajeta
250 ml jogurta
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
75 ml ulja
2 jabuke
250 g brašna
100 g oraha
kesica praška za pecivo
kesica cimeta
Priprema:
Oprane jabuke oljuštite i isecite na osmine, pa na listiće-trougliće. Umutite jaja samo toliko da se spoje belanca i žumanca, dodajte šećer, jogurt i ulje.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte, dodajte cimet i seckane orahe. Sipajte mokru smesu u suvu i dobro promešajte da se masa ujednači. Umešajte listiće jabuka.
Smesu sipajte u pripremljene kalupe za mafine. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
Po želji u smesu dodajte i šaku suvog grožđa. Mafine služite posute šećerom u prahu.
coolinarika.com