STARINSKI KOLAČ JULIŠKA: Jeftina poslastica gotova za tren

0
1974
SONY DSC

Juliška je kolač koji smo naučili da pravimo od Čeha. Kod nas je poznat i kao Julpita.

Juliška je omiljna poslastica i stariijima i deci, a posebno domaćicama jer se lako sprema i nije skup.

juliška 3

Evo šta vam je sve potrebni za Julišku:

Za koru vam je potrebno:
6 jaja
200 g šećera
4 kašika kakaa
5 kašika mlevenih oraha i
2 kašike brašna.

Pročitajte i  Recept za najbolju srpsku pitu - CARSKU PITU! Samo pomešajte ove sastojke i dobićete SAVRŠENSTVO

juliška 4

Prvo umutite belance pa mu dodajte šećer postepeno ga muteći. Zatim u smesu dodajte žumance i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini.

Koru pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Preliv

Preliv za koru:

150 g šećera prokuvajte u 200 ml mleka.

Kada koru izvadite iz rerne onako vrelu prelijte sa polovinom ovog vrelog preliva i ostavite da se ohladi. Sada pravite fil.

Pročitajte i  Princes krofna torta: Kremasta i hrskava poslastica za sve generacije

Za fil vam je potrebno: Preostali preliv za koru (mleko + šećer), 150 g mlevenih oraha, 125 g margarina, rendana čokolada.

U vreo preliv dodajte orahe pa ostavite da se fil prohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila narendajte crnu čokoladu i poslužite.

Uživajte u Juliški.

juliška

Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime