STARINSKI KOLAČ JULIŠKA: Jeftina poslastica gotova za tren

Juliška je kolač koji smo naučili da pravimo od Čeha. Kod nas je poznat i kao Julpita.

Juliška je omiljna poslastica i stariijima i deci, a posebno domaćicama jer se lako sprema i nije skup.

Evo šta vam je sve potrebni za Julišku:

Za koru vam je potrebno:
6 jaja
200 g šećera
4 kašika kakaa
5 kašika mlevenih oraha i
2 kašike brašna.

Pročitajte i  Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Prvo umutite belance pa mu dodajte šećer postepeno ga muteći. Zatim u smesu dodajte žumance i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini.

Koru pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Preliv

Preliv za koru:

150 g šećera prokuvajte u 200 ml mleka.

Kada koru izvadite iz rerne onako vrelu prelijte sa polovinom ovog vrelog preliva i ostavite da se ohladi. Sada pravite fil.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Za fil vam je potrebno: Preostali preliv za koru (mleko + šećer), 150 g mlevenih oraha, 125 g margarina, rendana čokolada.

U vreo preliv dodajte orahe pa ostavite da se fil prohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila narendajte crnu čokoladu i poslužite.

Uživajte u Juliški.

Stil

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...