Јунећи гулаш са домаћим ноклама: Ручак који сви воле послужите уз сезонску салату

Гулаш се спрема у целој Србији. Дошао је у нашу земљу преко мађарске кухиње. Представљамо вам традиционални војвођански рецепт са домаћим ноклама и јунећим месом.

500 г јунетине од бута
мало уља
1 главица црног лука
1 шаргарепа
по укусу зачин, бибер и алева паприка
по потреби вода
1 дл парадајз сока

НОКЛЕ
150 г оштрог брашна
0,5 дл воде
2 јајета
1 кашика уља
мало соли

  1.  На уљу пропржите исецкан лук, додајте месо
    исецено на коцке, шаргарепу на колутове,
    поспите зачином и динстајте. Повремено доливајте воду.
    При крају, кад је месо мекано, додајте алеву паприку
    и парадајз сок и још мало прокрчкајте.
  2. Припремите нокле:
    Умутите јаја са уљем и постепено додајте воду и со,
    а затим полако додајте брашно и све време лупајте
    варјачом. Сто дуже “лупате” тесто оно ће бити
    ваздушастије.
  3. У гулаш додајте мало воде да се добије ређе јело,
    а затим кашичицом правити нокле и спуштајте у гулаш који кључа.
    Смањите температуру и кувајте око десет минута да
    се нокле лепо скувају.
  4. Воду додајте искључиво пре нокли, али само колико је потребно да јело буде сочно.
  5. Служите уз сезонску салату
Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

 

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...