Како да ораси не буду горки: 3 једноставна трика која ће спасити сваку домаћицу

0
653
Фото: Јутјуб/принтскрин

Горки ораси више нису проблем, јер помоћу 3 једноставна трика можете да решите проблем.

Време празника и слава захтева да у кући имате орахе. Од њих можете да спремите различита јела и десерте, као што су реформа, коцке са орасима или чак свечана салата. Али, може да се деси да ораси које сте купили буду горки. Више не морате да бринете, јер постоји решење и за то. Сазнајте која су то 3 савршена трика која ће помоћи свакој домаћици да направи укусна јела или посластице. Имајте на уму да горчине можете да се решите само ако она није настала неправилним условима складиштења или кварењем ораха.

Pročitajte i  Најлепше песме о Светом Сави: Стиховима наших највећих песника упознајмо младе нараштаје са оснивачем Српске православне цркве!

Kако да ораси не буду горки

1) Оперите их

Језгра ораха ставите у дубоку посуду и сипајте у њу доста воде собне температуре. Исперите их, а затим сипајте нову воду. Поновите поступак неколико пута. Kао резултат, филм ће бити уклоњен са ораха, што је извор горчине.

2) Напуните их водом

Pročitajte i  Проверен начин за припрему џигерице: Пуна витамина, преко 24 милиона људи је погледало рецепт (ВИДЕО)

Ако не желите да губите време на прање ораха, једноставно напуните производ водом и сачекајте око пола сата. У овом случају користите кључалу воду.

3) Испеците их

Понекад се горчина може уклонити загревањем у тигању. Вреди напоменути да овај начин не само да уклања филм, већ и даје орашастим плодовима веома занимљив укус. Међутим, имајте на уму да као резултат пржења, јело више неће истог укуса.

Pročitajte i  Обичаји на Мали Божић и Светог Василија: Ево шта се ОБАВЕЗНО ради на овај дан, а које радње су СТРОГО забрањене

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име