Како да ораси не буду горки: 3 једноставна трика која ће спасити сваку домаћицу

0
482
Фото: Јутјуб/принтскрин

Горки ораси више нису проблем, јер помоћу 3 једноставна трика можете да решите проблем.

Време празника и слава захтева да у кући имате орахе. Од њих можете да спремите различита јела и десерте, као што су реформа, коцке са орасима или чак свечана салата. Али, може да се деси да ораси које сте купили буду горки. Више не морате да бринете, јер постоји решење и за то. Сазнајте која су то 3 савршена трика која ће помоћи свакој домаћици да направи укусна јела или посластице. Имајте на уму да горчине можете да се решите само ако она није настала неправилним условима складиштења или кварењем ораха.

Pročitajte i  Помолимо се свецу: Молитва Светом Архангелу Михаилу

Kако да ораси не буду горки

1) Оперите их

Језгра ораха ставите у дубоку посуду и сипајте у њу доста воде собне температуре. Исперите их, а затим сипајте нову воду. Поновите поступак неколико пута. Kао резултат, филм ће бити уклоњен са ораха, што је извор горчине.

2) Напуните их водом

Pročitajte i  Кајања на самрти: Епископ Тихон Шевкунов открива за чим људи највише жале када куцне задњи час

Ако не желите да губите време на прање ораха, једноставно напуните производ водом и сачекајте око пола сата. У овом случају користите кључалу воду.

3) Испеците их

Понекад се горчина може уклонити загревањем у тигању. Вреди напоменути да овај начин не само да уклања филм, већ и даје орашастим плодовима веома занимљив укус. Међутим, имајте на уму да као резултат пржења, јело више неће истог укуса.

Pročitajte i  Говори српски да те цео свет разуме: Изненадиће вас које српске речи користе и Енглези

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име