Neodoljiva kesten – torta koja se ne peče: Gotova za maksimalno pola sata

0
2674
Printscreen Baking Fusion

Za sve one kojima je kesten omiljena jesenja poslastica pripremili smo čarobnu čokoladnu kesten – tortu koja se sprema za svega pola sata!

Printscreen Baking Fusion
Printscreen youtube Baking Fusion

Sastojci za biskvit: 150 grama maslaca, 100 grama kristal šećera, 400 grama samlevenog keksa po izboru, 100 grama mlevenih oraha, 120 grama otopljene tamne čokolade, 1 velika kašika ekstrakta ruma, 100 mililitara mleka.

Pročitajte i  Krompir kakav još niste probali: Ovi sastojci pretvoriće sirotinjski ručak u izvrstan specijalitet

Sastojci za fil: 100 grama maslaca, 120 grama šećera u prahu, 500 grama nezaslađenog kesten pirea, 2 velike kašike ekstrakta ruma.

Sastojci za premaz: 200 mililitara ulupane slatke pavlake, 2 kašike kristal šećera, na kraju sve posipajte kakaom u prahu ili narendanom čokoladom.

Postupak pripreme biskvita:

Umutite maslac i šećer mikserom pa sipajte mleveni keks, orahe, otopljenu tamnu čokoladu i rum pa ponovo promešajte mikserom. Naposletku sipajte i mleko pa opet uključite mikser.

Pročitajte i  Jednu stvar do večeras MORATE uraditi: Običaj koji prati veliki praznik Miholjdan

Sipajte smesu u kalup i rasporedite je ravnomerno. Stavite u frižider na 15-aj minuta da se stegne.

Za to vreme spremite fil tako što ćete sipati maslac u činiju, dodati mu šećer u prahu i sve sjediniti mikserom. Potom dodajte kesten pire i rum, a onda ponovo sve mikserom izmutite. Premažite fil preko biskvita i ponovo stavite u frižider na pola sata.

Pročitajte i  Punjeni krompiri zapečeni u rerni: Magičan obrok koji nestaje sa tanjira za tili čas

Umutite šlag od slatke pavlake i šećera pa premažite tortu kad se stegne. Preko šlaga možete posuti kakao ili narendati čokoladu.

Printscreen Baking Fusion
Printscreen youtube Baking Fusion

Baking Fusion

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime