Неодољива кестен – торта која се не пече: Готова за максимално пола сата

0
4549
Printscreen Baking Fusion

За све оне којима је кестен омиљена јесења посластица припремили смо чаробну чоколадну кестен – торту која се спрема за свега пола сата!

Printscreen Baking Fusion
Printscreen youtube Baking Fusion

Састојци за бисквит: 150 грама маслаца, 100 грама кристал шећера, 400 грама самлевеног кекса по избору, 100 грама млевених ораха, 120 грама отопљене тамне чоколаде, 1 велика кашика екстракта рума, 100 милилитара млека.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Састојци за фил: 100 грама маслаца, 120 грама шећера у праху, 500 грама незаслађеног кестен пиреа, 2 велике кашике екстракта рума.

Састојци за премаз: 200 милилитара улупане слатке павлаке, 2 кашике кристал шећера, на крају све посипајте какаом у праху или наренданом чоколадом.

Поступак припреме бисквита:

Умутите маслац и шећер миксером па сипајте млевени кекс, орахе, отопљену тамну чоколаду и рум па поново промешајте миксером. Напослетку сипајте и млеко па опет укључите миксер.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Сипајте смесу у калуп и распоредите је равномерно. Ставите у фрижидер на 15-ај минута да се стегне.

За то време спремите фил тако што ћете сипати маслац у чинију, додати му шећер у праху и све сјединити миксером. Потом додајте кестен пире и рум, а онда поново све миксером измутите. Премажите фил преко бисквита и поново ставите у фрижидер на пола сата.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Умутите шлаг од слатке павлаке и шећера па премажите торту кад се стегне. Преко шлага можете посути какао или нарендати чоколаду.

Printscreen Baking Fusion
Printscreen youtube Baking Fusion

Baking Fusion

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име