Wednesday, April 23, 2025
NaslovnaNaslovnaKiflice sa sirom od kukuruznog brašna: Mekane i sočne, bez jaja

Kiflice sa sirom od kukuruznog brašna: Mekane i sočne, bez jaja

Sastojci:

20 g kvasca
1 kašičice šećera
1 kašičica brašna
so
300 g brašna
200 g kukuruznog brašna
50 ml ulja
250 ml vode
100 g sitnog sira

Priprema:

U manju posudicu izdrobite kvasac i sjedinite ga sa kašičicom šećera, brašna i malo tople vode. Ostavite 10-tak minuta da se kvasac aktivira. U veću posudu sipajte prosejano pšenično i kukuruzno brašno. Dodajte so, kiselu pavlaku, ulje, ostatak vode, aktiviran kvasac, pa dobro promešajte I umesite glatko testo. Testo oblikujte u loptu i premažite sa malo ulja. Pokrijte testo i ostavite na toplom sat vremena.

Nadošlo testo, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu. Pomoću oklagije, rastanjite ga u krug debljine par mm. Krug isecite na 16 delova. Na svaki trougao stavite malo sira (kašičicu). Urolajte trouglove u kiflice. Ostavite ih pokrivene 15-tak minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne porumene, oko 20-30 minuta.

Pečene, vruće, kifle poprskajte sa malo vode. Pokrijte ih sa krpom, kako bi omekšale. Kada se kiflice prohlade premažite ih sa malo maslaca.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments