Кифлице са сиром од кукурузног брашна: Мекане и сочне, без јаја

0
1008
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

20 г квасца
1 кашичице шећера
1 кашичица брашна
со
300 г брашна
200 г кукурузног брашна
50 мл уља
250 мл воде
100 г ситног сира

Припрема:

У мању посудицу издробите квасац и сједините га са кашичицом шећера, брашна и мало топле воде. Оставите 10-так минута да се квасац активира. У већу посуду сипајте просејано пшенично и кукурузно брашно. Додајте со, киселу павлаку, уље, остатак воде, активиран квасац, па добро промешајте И умесите глатко тесто. Тесто обликујте у лопту и премажите са мало уља. Покријте тесто и оставите на топлом сат времена.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Надошло тесто, пребаците на побрашњену радну површину. Помоћу оклагије, растањите га у круг дебљине пар мм. Kруг исеците на 16 делова. На сваки троугао ставите мало сира (кашичицу). Уролајте троуглове у кифлице. Оставите их покривене 15-так минута. Пеците у загрејаној рерни на 200 Ц, док не порумене, око 20-30 минута.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Печене, вруће, кифле попрскајте са мало воде. Покријте их са крпом, како би омекшале. Kада се кифлице прохладе премажите их са мало маслаца.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име