Friday, February 14, 2025
NaslovnaSrpska jelaStarinski kolači od dva jajeta: Jeftine i lake za pripremu, turske kape...

Starinski kolači od dva jajeta: Jeftine i lake za pripremu, turske kape obožavaju i bake i deca

Turske kape su pravi starinski kolač, lak za pripremu i štedljiv kada su u pitanju sastojci. Za ovaj recept potrebna su samo 2 jajeta.

turske kape

Potrebno:

2 kom. jaja
1 kvasac
prašak za pecivo
250 ml ulja
500 g brašna
250 ml hladnog mleka
3 kašike kakaoa

Preliv:

5 kesica vanilin šećera
litar vode
3 čaše šećera

Priprema:

turske kape

Umutite jaja, ulje i mleko, pa umesite sa oko 300 grama brašna, praškom za pecivo i kvascem. Prepolovite smesu i umešajte kakao u jednu polovinu. Posle postepeno dodajte brašno u oba dela.

Ostavite da nadođe na toplom i onda narežite na komadiće oba dela pa ih valjajte po stolu prstima i motajte – najpre spiralno, a onda ih motajte u krug.

Ne trebate pomastiti tepsiju.

Pecite dok ne porumene na 200 stepeni.

Stavite da se skuva preliv (oko 5 min je dovoljno) i onda zalijte kolač dok je još topao (ne sme biti vreo).

Katarina
Katarina
Opančar u usponu
RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments