Старински колачи од два јајета: Јефтине и лаке за припрему, турске капе обожавају и баке и деца

Турске капе су прави старински колач, лак за припрему и штедљив када су у питању састојци. За овај рецепт потребна су само 2 јајета.

турске капе

Потребно:

2 ком. јаја
1 квасац
прашак за пециво
250 ml уља
500 g брашна
250 ml хладног млека
3 кашике какаоа

Прелив:

5 кесица ванилин шећера
литар воде
3 чаше шећера

Припрема:

турске капе

Умутите јаја, уље и млеко, па умесите са око 300 грама брашна, прашком за пециво и квасцем. Преполовите смесу и умешајте какао у једну половину. После постепено додајте брашно у оба дела.

Оставите да надође на топлом и онда нарежите на комадиће оба дела па их ваљајте по столу прстима и мотајте – најпре спирално, а онда их мотајте у круг.

Не требате помастити тепсију.

Пеците док не порумене на 200 степени.

Ставите да се скува прелив (око 5 мин је довољно) и онда залијте колач док је још топао (не сме бити врео).

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...