Turske kape su pravi starinski kolač, lak za pripremu i štedljiv kada su u pitanju sastojci. Za ovaj recept potrebna su samo 2 jajeta.
Potrebno:
2 kom. jaja
1 kvasac
prašak za pecivo
250 ml ulja
500 g brašna
250 ml hladnog mleka
3 kašike kakaoa
Preliv:
5 kesica vanilin šećera
litar vode
3 čaše šećera
Priprema:
Umutite jaja, ulje i mleko, pa umesite sa oko 300 grama brašna, praškom za pecivo i kvascem. Prepolovite smesu i umešajte kakao u jednu polovinu. Posle postepeno dodajte brašno u oba dela.
Ostavite da nadođe na toplom i onda narežite na komadiće oba dela pa ih valjajte po stolu prstima i motajte – najpre spiralno, a onda ih motajte u krug.
Ne trebate pomastiti tepsiju.
Pecite dok ne porumene na 200 stepeni.
Stavite da se skuva preliv (oko 5 min je dovoljno) i onda zalijte kolač dok je još topao (ne sme biti vreo).