Лични лекар Јосипа Броза ШОКИРАО тврдњом: Није био особа за коју се издавао, а кад је отворио торбу тек се ИЗНЕНАДИО оним што је пронашао

0
4070
Фото: Јутјуб/принтскрин

Лични лекар др Александар Матуновић је један од људи из окружења Јосипа Броза, који је посумњао и касније тврдио да има доказе да Тито није особа за коју се представљао.

Он је маршала лечио од 1975. до 1979, односно готово до смрти. Он је написао да “Нађени извештај иде у прилог изнетој сумњи, односно мишљењу да Тито није Јосип Фрањо Броз из Kумровца, већ да се иза тога имена крије друга особа”.

Pročitajte i  Овако је настала чувена песма Видовдан: Послушајте најбоље верзије

“Тито је имао малу акт-торбицу, чини ми се од змијске коже. Увек ју је носио са собом. Садржај торбице, поред кључа, био је осигуран и малим катанцем. У два наврата – улазећи у његове просторије, затекао сам га да претура по торбици. Оба пута је леђима био окренут вратима, а торбица му је била у крилу. Kада бих ушао, торбицу је брзо затварао. Деловао је као човек који је ухваћен у недозвољеној радњи. По томе сам знао да се у торбици налазе неке за њега значајне ствари.

Pročitajte i  Химна љубави Светог апостола Павла: Непревазиђени стихови о најлепшој емоцији

После његове смрти распитивао сам се код чланова комисије за сређивање Титове оставштине шта су пронашли у тој торбици. Један од чланова комисије, Звонко Kостић, рекао ми је да, поред златног накита, пронашли умрлицу Даворјанке – Зденке Пауновић, од 1. маја 1945. године, извод из матичне књиге венчаних са Јованком Будисављевић, 1952. године, слику Пелагије Белоусове.

Pročitajte i  Његово име и данас се везује за ИЗДАЈУ на Косову, а верује се да га је пратило тешко проклетство! Ово је права истина о Вуку Бранковићу

Ту је била и копија извештаја аустроугарског Министарства рата, од јесени 1915. године, у којој се налази списак аустријских официра, подофицира и војника који су погинули у време битке у Галицији. У списку се налазило и име каплара Јосипа Фрање Броза, преноси Дневно.хр.

Нађени извештај иде у прилог сумњи, односно мишљењу да Тито није Јосип Фрањо Броз из Kумровца, већ да се иза тога имена крије друга особа”.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име