LJUTI GULAŠ OD SOMOVINE PO RECEPTU OCA GAVRILA: Posno jelo koje se brzo i lako sprema

0
5323

Za ljuti gulaš od somovine potrebno vam je:

  • 1 kg fileta somovine,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 500 g paradajz pirea,
  • 3 kašike ajvara,
  • kašika tucane ljute paprike, so, biber, 2 dl ulja

PRIPREMA:

U veliku šerpu sipajte dva decilitra ulja, dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne dobije staklastu boju. Filet soma isecite na tri dela. U šerpu s lukom sipajte paradajz pire i ajvar, nalijte dva decilitra vode, a kada prokuva, dodajte komade somovine. Kuvajte 20 minuta i zacinite ljutom paprikom, biberom i solju.

Pročitajte i  Savršena kombinacija mleka i čokolade: Neverovatno zdrav desert koji se ne peče, a gotov je za tren

Krckajte još desetak minuta i jelo je gotovo.

 

gulas 2
Ljuti gulaš od somovine

 

PROČITAJTE JOŠ: POSNE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA NA HILANDARSKI NAČIN: Originalno jelo koje može upotpuniti vašu slavsku trpezu

PROČITAJTE JOŠ: SLATKA POSNA TESTENINA: Široki rezanci sa orasima, šećerom, cimetom i suvim grožđem

PROČITAJTE JOŠ: PRAZILUK SA JAJIMA: Obrok bogat hranljivim materijama koji će vas ujedno i zasititi

Pročitajte i  SPREMITE PREBRANAC NA HILANDARSKI NAČIN: Posni pasulj na vodi traje i po nekoliko dana

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime