У циљу унапређења пословања: Мионица и Привредна комора Србије отварају шалтер за помоћ привредницима

0
75

Мионички привредници добијају шалтер Привредне коморе за развој и унапређење пословања, а у плану је и отварање канцеларије за развој предузетништва. Мионичани ће моћи да добију исте услуге које имају привредници у Београду, а шалтер ће са радом почети већ у септембру. Споразум о његовом отварању потписаће председник општине Мионица Бобан Јанковић и Бранислава Симанић, директор Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије. Мионичани ће све потребне информације и стручну помоћ за развој и покретање бизниса добијати у згради своје општине.

– Наш рад подређен је бољем животу наших грађана. А стварање бољих услова за пословање је један од наших најважнијих задатака. Отварање шалтера за подршку је први корак, јер планирамо да отворимо канцеларију за развој предузетништва. Сигуран сам да ће то нашим предузетницима олакашати пословање, али и инспирисати Мионичане да покрену нове послове – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Pročitajte i  Општина Мионица и ове године поделила бесплатне књиге за све ђаке прваке

Шалтер за привреду, сматра Јанковић, има вишеструки значај. Осим пружања информација и стручне помоћи, шалтер ће утицати на стварање повољнијег привредног амбијента  за стварање малих и средњих привредних друштава и предузетништва. Утицаће на промовисање привредних и туристичих потенцијала. Допринеће стварању регистра свих привредних потенцијала намењених домаћим и страним инвеститорима.

Јанковић је истакао и значај индустријске зоне која ће се простирати у Радобићу на 9 хектара површине.

Pročitajte i  Помоћ општине Мионица и локалних привредника: У току изградња куће за борца са Кошара

– Уз подршку председника Вучића и Владе Србије Мионица се развија брже него икад. У инфраструктуру само ове године инвестирамо преко 1,5 милијарди динара. А интензивно радимо и на отварању нових радних места. Нова индустријска зона ојачаће привреду нашег краја. До сада смо уложили 7 милиона динара и водимо преговоре с четири заинтересована инвеститора. Наш главни задатак је да обезбедимо бољи стандард и боље услове живота за наше грађане – истакао је Јанковић.

Pročitajte i  Прва у Колубарском округу: Општина Мионица отворила шалтер за предузетнике

Да је Мионица погодно место  за развој привреде потврђује и чињеница да је ове године постала једна од 25 локалних самоуправа која је приступила Клубу градова са повољним пословним окружењм (BFC).

У Услужном центру у априлу ове године отворен је и нови електронски шалтер у оквиру еУправе. Преко шалтера, грађани на много бржи начин могу доћи до докумената, без чекања и са уштедом времена.

Услужни центар у Мионици

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име