Општина Мионица покренула акцију „Дрво генерације“: У плану садња око 1300 садница

0
574

Општина Мионица покренула је акцију пошумљавања  под називом “Дрво генерације” у којој ће бити посађене 1.292 саднице дрвећа, и то по једно дрво за свако дете у Мионици које похађа вртић или иде у школу.

У акцију су укључени сви вртићи и школе на територији општине Мионица. Деца ће у присуству својих васпитачица, учитељица, наставника и професора, заједно са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем засадити дрво, које ће симболично представљати њихову ђачку генерацију.

– Садња 1.292 саднице новог дрвећа представља један од значајних корака у реализацији нашег плана да Мионицу учинимо бољим и лепшим местом за живот. Већ годинама уз подршку Владе Србије даноноћно радимо на пројектима који умногоме побољшавају стандард наших суграђана, а паралелно с тим реализујемо и планове који унапређују квалитет живота свих Мионичана – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Нове саднице дрвећа биће посађене током октобра не више локација у вароши Мионица, Бањи Врујци и свих 36 села, како би се подигао квалитет ваздуха, а један део садница биће посађен у близини постојеће депоније, ради побољшања квалитета ваздуха и улепшавања амбијента, и поред путева као ветрозаштитни појас.

– Наша је обавеза, као одговорних људи да заштитимо будућност наше деце, а садња дрвећа је један од најбољих начина да наша деца одрастају у здравијем окружењу. Поред повећања “плућа”Мионице, Колубарског округа и Србије, акција има и едукативни карактер. Деца ће од малих ногу научити значај дрвећа за живот. Заштита животне средине не треба да буде имагинарна категорија. Садња дрвећа представља конкретан однос према природи. Општина Мионица на овај начин доприноси побољшању услова живота својих грађана, а уз подршку Владе Србије градимо пречистаче отпадних вода, канализацију, регионали центар за управљње отпадом и рециклажно двориште- рекао је председник општине Бобан Јанковић.

У Мионици има 18 школских објеката и вртића, које похађа 1.292 деце, па ће укупно бити посађена1.292 нова стабла. Акција ће бити спровођена сваке године.

– Тај континуитет важан је из едукативних разлога. Да свака нова генерација ђака добије своју дрво генерације и да нашу прелепу Мионицу учинимо еколошким рајем. Ове године смо од Владе Србије добили више од 1,5 милијарди динара за развој комуналне инфраструктуре и унапређење животне средине – рекао је Јанковић.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име