Брига општине о осетљивим групама: Мионица потписала уговор са Немачком организацијом за међународну сарадњу

0
653

Председник општине Мионица Бобан Јанковић потписао је Меморандум о сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ) у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“.

Реч је о пројекту који спроводи ГИЗ у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у циљу разумевања потреба осетљивих друштвених група и креирању услуга социјалне заштите у складу са тим потребама.

Овим пројектом планирано је унапређење услуга које се пружају осетљивим групама (особама са инвалидитетом, деци, старима, женама, жртвама насиља, Ромима, мигрантима и другима).

Меморандумом о сарадњи предвиђено је да општина Мионица добије подршку кроз мере које су прилагођене њеним потребама, док се од ње очекује да стави на располагање своје кадрове у циљу заједничког планирања и имплементације договорених активности.

Поред општине Мионица, Меморандумом о сарадњи потписало је још 14 локалних самоуправа из пет округа – сремски, јужнобанатски, златиборски, колубарски и мачвански.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име