Mionica u borbi protiv korone: Štab i volonteri svakodnevno pomažu zajednici, sutra počinje podela paketa najugroženijima

0
275

Štab za vanredne situacije opštine Mionica apeluje na svoje građane da ostanu kod kuće i da se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Srbije. Svakodnevno se obavljaju aktivnosti na prevenciji širenja korona virusa na teritoriji opštine Mionica.

Sutra, 8.4.2020. godine počinje podela paketa za najugroženije građane.

Paketi za najugroženije Mioničane su spremni

6.4.2020. godine potvrđen je treći slučaj zaraze na teritoriji opštine Mionica.Obolela je osoba ženskog pola iz sela Popadić, ona je hospitalizovana u Beogradu i potvrđena joj je infekcija COVID-19 virusom. Preduzete su mere izolacije za sve osobe sa kojima je bila u kontaktu i članove uže porodice.

Pročitajte i  Iz srca Mionice krenula druga etapa 60. Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“

5.4.2020. Od ponedeljka, 6. aprila, svi građani će imati priliku da na četiri lokacije, na teritoriji opštine Mionica, besplatno natoče dezinfekciono sredstvo natrijum-hipohlorit.

Lokacije na kojima su rezervoari postavljeni su:

-Varoš Mionica ( na ulazu u zgradu JKP-a);

– Brežđe ( na ulazu u zgradu ambulante);

– Rajković (na raskrsnici prema domu zdravlja);

– Banja Vrujci ( na ulazu u zgradu doma zdravlja).

Rastvor za dezinfekciju dostupan je svim građanima

4. 4. 2020. Štab za vanredne situacije opštine Mionica je organizovao podelu besplatnih zaštitnih maski u mioničkim selima. U tu svrhu je formirana proširena mreža volontera, sačinjena od ljudi koji su prihvatili da pomognu u distribuciji u svojim mestima, i na taj način omogućili da u što kraćem roku svi Mioničani dobiju ovo sredstvo zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19.

Pročitajte i  Nesvakidašnje umetničko veče u Mionici: Izložba slika „Boemi“ na otvorenom
Volonteri dele maske stanovnicima mioničkih sela

Predsednik opštine Mionica Boban Janković na svoj fejsbuk profilu napisao je:

“Humanitarni paketi za socijalno najugroženije građane biće podeljeni u toku sutrašnjeg dana. U narednom periodu nastavićemo da pomažemo našoj zajednici.

Apelujem na sve ljude dobre volje da se nađu svima kojima je pomoć preko potrebna.

Odgovornost i solidarnost su vrednosti koje našu zajednicu čine snažnom. Hvala našim Mioničanima koji su se zauzeli jedni za druge i pokazali da u nama žive dobri ljudi!”

Pročitajte i  U Mionici se brojnim aktivnostima obeležava „Evropska nedelja mobilnosti“: Važan događaj kojim se podiže svest građana o značaju očuvanja životne sredine

 

Štab još jednom apeluje na sve građane da ostanu u svojim kućama i pridržavaju se mera Vlade Republike Srbije i da ako primete simptome Korona virusa da se bez odlaganja jave na dežurne telefone Opštinskiog Kol centra 0800 50 50 55, Doma zdravlja Mionica 014 3421 124, Zavoda za javno zdravlje Valjevo 014 237 056 i 014 236 731 ili pripravnog epidemiologa 062 202 701, 062 202 719 i 062 202 721.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime