Мионица у борби против короне: Штаб и волонтери свакодневно помажу заједници, сутра почиње подела пакета најугроженијима

0
164

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица апелује на своје грађане да остану код куће и да се придржавају мера које је прописала Влада Србије. Свакодневно се обављају активности на превенцији ширења корона вируса на територији општине Мионица.

Сутра, 8.4.2020. године почиње подела пакета за најугроженије грађане.

Пакети за најугроженије Мионичане су спремни

6.4.2020. године потврђен је трећи случај заразе на територији општине Мионица.Оболела је особа женског пола из села Попадић, она је хоспитализована у Београду и потврђена јој је инфекција COVID-19 вирусом. Предузете су мере изолације за све особе са којима је била у контакту и чланове уже породице.

Pročitajte i  Мионица место са срцем и душом: Истражите све лепоте овог посебног места

5.4.2020. Од понедељка, 6. априла, сви грађани ће имати прилику да на четири локације, на територији општине Мионица, бесплатно наточе дезинфекционо средство натријум-хипохлорит.

Локације на којима су резервоари постављени су:

-Варош Мионица ( на улазу у зграду ЈКП-а);

– Брежђе ( на улазу у зграду амбуланте);

– Рајковић (на раскрсници према дому здравља);

– Бања Врујци ( на улазу у зграду дома здравља).

Раствор за дезинфекцију доступан је свим грађанима

4. 4. 2020. Штаб за ванредне ситуације општине Мионица је организовао поделу бесплатних заштитних маски у мионичким селима. У ту сврху је формирана проширена мрежа волонтера, сачињена од људи који су прихватили да помогну у дистрибуцији у својим местима, и на тај начин омогућили да у што краћем року сви Мионичани добију ово средство заштите од ширења заразне болести COVID-19.

Pročitajte i  Мионица место са срцем и душом: Истражите све лепоте овог посебног места
Волонтери деле маске становницима мионичких села

Председник општине Мионица Бобан Јанковић на свој фејсбук профилу написао је:

“Хуманитарни пакети за социјално најугроженије грађане биће подељени у току сутрашњег дана. У наредном периоду наставићемо да помажемо нашој заједници.

Апелујем на све људе добре воље да се нађу свима којима је помоћ преко потребна.

Одговорност и солидарност су вредности које нашу заједницу чине снажном. Хвала нашим Мионичанима који су се заузели једни за друге и показали да у нама живе добри људи!”

Pročitajte i  Хвала за хуманост: Општина Мионица уручила захвалнице храбрим волонтерима

 

Штаб још једном апелује на све грађане да остану у својим кућама и придржавају се мера Владе Републике Србије и да ако примете симптоме Корона вируса да се без одлагања јаве на дежурне телефоне Општинскиог Кол центра 0800 50 50 55, Дома здравља Мионица 014 3421 124, Завода за јавно здравље Ваљево 014 237 056 и 014 236 731 или приправног епидемиолога 062 202 701, 062 202 719 и 062 202 721.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име