Мионичка гибаница: Савршена хрскава слана пита припремљена на мало другачији начин

Мионица није само позната по прелепим природним пејзажима, лековитој бањи, културно-историјским објектима, најбољој шљивовици, већ и по најукуснијој гибаници.

Домаћице из мионичког краја су поделиле са вама традиционални рецепт по коме се спрема ова слана посластица у овом крају.

Потребни састојци за мионичку гибаницу:

  • 1кг брашна
  • маст
  • 400г сира
  • 400г кајмака
  • 8 јаја
  • млеко

Начин припреме:

  1. Замесите смесу од брашна и слане воде и додајте мало масти.
  2. Од смесе издвојитие 24 јуфкице и развуците их оклагијом, а након тога их премажате машћу и по две испеците.
  3. Припремите фил од сира, кајмака и жуманаца. Направите чврст шне од беланаца и помешајте га са предходном смесом. Додајте мало масти и млека.
  4. Тепсију премажите машћу, а затим поређајте печене коре које сте претходно натопили надевом.
  5. Припремљену гибаницу избушите виљушком и ставите да се пече у рерни на 180 степени.

Бидите сигурни да ће ово бити најукуснија гибаница коју сте спремали. Ако не волите да кувате, дођите код нас, ми ћемо то на најбољи начин урадити за вас.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...