Одобрен пројекат међународне размене ученика: Мионички средњошколци путују у Пољску

0
631

На конкурсу Европске комисије у оквиру програма „Еразмус +“ размене ученика у области стручног образовања и обука, Средњој школи „Мионица“ је одобрен пројекат „Нови изазови“. Пројектом је предвиђен боравак 14 ученика и 5 наставника у трајању од две недеље у Пољској у региону Горње Шлеске. Ова област  је позната по веома развијеном туризму и угоститељству и великом броју хотела и ресторана.

Успостављен је договор са представницима једног великог школског центра у Пољској, који се састоји од три типа школа средње, гимназије, средње техничке и средње туристичко-угоститељске школе. У овом центру, мионички ученици и наставници би  имали прилику да током две недеље боравка учествују у реализацији теоријске и практичне наставе, буду део професионалних обука. Имали би прилику да посете велики број хотела и ресторана, туристичих организација,културно историјскиј знаменитости, руднике соли и среба, музеје и цркве.

-На лествици успеха сваког дана се пењемо степеницу по степеницу више. Након успешно прослављеног јубилеја – десетогодишњице од оснивања школе, фестивала „Мионица Гастрофест“ и уписа нове генерације ученика, сада крећемо путем међународне сарадње и реализације Европског развојног плана школе чије је стратешко опредељење отварање ка Европи и упознавање европских образовних система-наглашава директорка Средње школе „Мионица“ Катарина Чарапић.

Према њеним речима, приликом оцењивања предлога пројекта спољни оцењивачи су истакли да је предлог задовољио све потребне критеријуме, односно детаљно је описано шта ће се радити током свих кључних пројектних фаза.  Прецизно су дефинисане улоге свих кључних актера у пројекту и закључили су,  цитирамо: „Један од најзначајнијих ефеката огледа у чињеници да је ова мобилност у складу са развојном стратегијом општине Мионица која стратешки жели да се фокусира на интензивнији развој својих туристичких потенцијала, па би у том смислу интернационализација ове средње школе (а једине на овој територији) и развој кадрова у области туризма и угоститељства била од великог значаја.“

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име