Мистерија Титове сахране до данас нерешена: Ево шта се заправо налазило у ковчегу

0
3662
Фото: Јутјуб/принтскрин

Доживотни председник СФРЈ Јосип Броз Тито сахрањен је на велики српски празник, али и на дан Трећег српског устанка који је водио Драгољуб Дража Михаиловић на Равној гори – 8. маја.

Његова сахрана није могла да прође без тајни и мистерија.

Највећа тајна била је шта се заправо налази у ковчегу који је био изложен у садашњој згради Скупштине Србије и прекривен заставом Југославије са петокраком?!

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Читаву мистерију око сахране која је окупила највећи број светских државника икада на једном месту отворио је својевремено др Обрен Ђорђевић некадашњи начелник СДБ Србије.

Он је, наиме тада изнео да тело Јосипа Броза Тита није никада било у ковчегу, већ да се тамо налазио песак.

“Kада је Јосип Броз Тито умро, поједини чланови Председништва СФРЈ, пре свега Стеван Дороњски и Стане Доланц, желели су да га балсамују и ставе у маузолеј, какав има Лењин на Црвеном тргу. Титово тело, међутим било је пуно разних лекова, па је почело прерано да се распада и шири око себе неугодан мирис. Из медицинских и хигијенских разлога, пре свега Доланц, Микулић и Дороњски одлучили су да се сахрана изврши без његовог тела. У ковчегу који је био изложен у Савезној Скупштини, налазио се песак,” рекао је раније за српске медије Ђорђевић, који је тако разоткрио све мистерије.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Наравно, и данас се многи питају да ли је Јосип Броз Тито заиста сахрањен у Kући цвећа, зашто нема петокраке на мермерној плочи и многа друга питања која су плод разних теорија завера или ипак не.

Извор: Дневно

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име