Модна ревија на којој су представљене народне ношње у Вашингтону: Шапчанка Биљана Реган кроз своју колекцију народних костима чува и негује српску традицију у Америци

0
3063

Биљана Реган, родом Шапчанка, иако већ пуних седам година живи и ради у Америци, своје корене не заборавља, већ активно ради на промоцији српске културе и традиције кроз приказивање народних ношњи.Њену љубав према српској културној баштини, предан и квалитетан рад препознале су и признале амбасада Србије, Конгресна библиотека и Амерички савет за међународно образовање.
Биљанина приватна колекција традиционалних костима, накита и оглавља из различитих крајева Србије садржи комаде старе и више од 100 година.
Део те импозантне колекције Биљана је представила 13. јануара у Руском дому у Вашингтону у модно – уметничкој манифестацији. Костими приказани на ревији привукли су велику пажњу, а Биљана Реган  открила је да  је овом ревијом представила само мали део своје богате колекције и да континуирано ради на промовисању и проширењу аутентичне одеће, накита и прибора из балканског региона и склапању изложбе која ће постати трајна.

У наставку погледајте делове из Биљанине колекције:

Извор: Опанак/Биљана Реган

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име