Пријавите се на фото-конкурс “Моја Палилула”: Највећа београдска општина виђена кроз објектив грађана

0
1175
Панчевачки мост

Часопис Национална географија и београдска општина Палилула расписали су фото- конкурс на тему „Моја Палилула“. На фотографијама се може наћи све што је у вези са Палилулом, улице, тргови, паркови, мостови, грађевине, људи, споменици културе и друго. Циљ овог пројекта је очување културне баштине највеће београдске општине. Конкурс је отворен до 10. новембра, а стручни жири ће изабрати десет најбољих фотографија које ће бити обајављене у магазину а затим приказане на седмодневној изложби отвореној за јавност. Аутор победничке фотографије биће награђен годишњом претплатом на часопис Национална географија.

Услови конкурса:

1. Учешће на фотографском конкурсу је бесплатно. Конкурс је отворен за све пунолетне грађане Републике Србије.

2. Право учешћа на Конкурсу немају лица која на било који начин учествују у организовању Конкурса и /или имају приступ подацима везаним за приређивање Конкурса, као ни њихови брачни другови, родитељи и деца.

3. Тема конкурса је Градска општина Палилула, односно културна баштина ове највеће београдске општине.

4. Конкурс (пријем фотографија) траје од 1. октобра до 10. новембра 2019. године. Фотографије послате након наведеног рока неће бити узете у разматрање.

5. Фотографије се шаљу искључиво у дигиталном (ЈПГ) формату, на адресу: редакција@натионалгеограпхиц.рс, са насловом “ФОТО-КОНКУРС ПАЛИЛУЛА”

6. Назив фајла мора садржати име и презиме фотографа и локацију фотографисања

(пример: ИМЕ_ПРЕЗИМЕ_ЛОКАЦИЈА.јпг).

7. Дигитално обрађене фотографије, фотографије са непримереним садржајем као и фотографије снимљене ван београдске општине Палилула неће бити прихваћене.

8. Сваки учесник може послати само једну фотографију на Конкурс. Минимална резолуција фотографија у дигиталном формату: 6 мегапиксела (резолуција 3,000 x 2,100 пиксела).

9. Дозвољена је употреба стандардних процеса обраде фотографија (нпр. тонска вредност, контраст, осветљеност, боја, интензитет, температура светлости), минимално чишћење фотографија (попут уклањања прашине и мрља са сочива) те изрезивање фотографија, под условом да се не мења оно што је на фотографији. Организатори задржавају право да од фотографа затраже РАW фајл. Када су у питању награђене фотографије, ово ће бити обавезно као доказ аутентичности, а и због штампе.

10. Послате фотографије не смеју да садрже ознаке, потпис, иницијале, оквире, бордуре, логотипе или било коју другу референцу коју је учесник сам додао.

Учесник слањем фотографије потврђује да је искључиви носилац свих ауторских права на фотографији са којом учествује у наградном Конкурсу. Учесник задржава ауторска права на фотографији, а његово/њено име ће бити назначено уз фотографију сваки пут када фотографија буде објављена.

11. Пријавом на Конкурс, учесници дају сагласност организатору да без било какве накнаде користи достављене фотографије у следеће сврхе:

  • Изложбе које се организују у оквиру Конкурса, а на којима су изложене награђене фотографије;
  • Објављивање фотографија у електронским и штампаним публикацијама организатора и на њиховим интернет страницама;
  • Коришћење фотографија у сврху оглашавања изложби, како у публикацијама организатора тако и у штампи.

12. Личне податке учесника организатор ће користити само у административне сврхе. Име и презиме учесника користиће се искључиво као потпис за објављене радове, док е-маил адресе учесника неће бити објављиване и користиће се искључиво у сврху позивања добитника, ради обавештавања, као и ради преузимања добијене награде. Учесници учешћем у Конкурсу пристају на поменуте услове.

13. Редакција часописа Национална географија одлучиће о десет (10) најбољих фотографија које ће бити објављење и изложене. Такође, редакција ће аутора најбоље фотографије наградити једногодишњом претплатом на часопис Национална географија на српском језику. Одлука редакције часописа Национална географија је коначна.

Фото-конкурс се спроводи у склопу пројекта који се финансира из буџета Општине Палилула.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име