Prijavite se na foto-konkurs “Moja Palilula”: Najveća beogradska opština viđena kroz objektiv građana

0
1094
Pančevački most

Časopis Nacionalna geografija i beogradska opština Palilula raspisali su foto- konkurs na temu „Moja Palilula“. Na fotografijama se može naći sve što je u vezi sa Palilulom, ulice, trgovi, parkovi, mostovi, građevine, ljudi, spomenici kulture i drugo. Cilj ovog projekta je očuvanje kulturne baštine najveće beogradske opštine. Konkurs je otvoren do 10. novembra, a stručni žiri će izabrati deset najboljih fotografija koje će biti obajavljene u magazinu a zatim prikazane na sedmodnevnoj izložbi otvorenoj za javnost. Autor pobedničke fotografije biće nagrađen godišnjom pretplatom na časopis Nacionalna geografija.

Uslovi konkursa:

1. Učešće na fotografskom konkursu je besplatno. Konkurs je otvoren za sve punoletne građane Republike Srbije.

2. Pravo učešća na Konkursu nemaju lica koja na bilo koji način učestvuju u organizovanju Konkursa i /ili imaju pristup podacima vezanim za priređivanje Konkursa, kao ni njihovi bračni drugovi, roditelji i deca.

3. Tema konkursa je Gradska opština Palilula, odnosno kulturna baština ove najveće beogradske opštine.

4. Konkurs (prijem fotografija) traje od 1. oktobra do 10. novembra 2019. godine. Fotografije poslate nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.

5. Fotografije se šalju isključivo u digitalnom (JPG) formatu, na adresu: redakcija@nationalgeographic.rs, sa naslovom “FOTO-KONKURS PALILULA”

6. Naziv fajla mora sadržati ime i prezime fotografa i lokaciju fotografisanja

(primer: IME_PREZIME_LOKACIJA.jpg).

7. Digitalno obrađene fotografije, fotografije sa neprimerenim sadržajem kao i fotografije snimljene van beogradske opštine Palilula neće biti prihvaćene.

8. Svaki učesnik može poslati samo jednu fotografiju na Konkurs. Minimalna rezolucija fotografija u digitalnom formatu: 6 megapiksela (rezolucija 3,000 x 2,100 piksela).

9. Dozvoljena je upotreba standardnih procesa obrade fotografija (npr. tonska vrednost, kontrast, osvetljenost, boja, intenzitet, temperatura svetlosti), minimalno čišćenje fotografija (poput uklanjanja prašine i mrlja sa sočiva) te izrezivanje fotografija, pod uslovom da se ne menja ono što je na fotografiji. Organizatori zadržavaju pravo da od fotografa zatraže RAW fajl. Kada su u pitanju nagrađene fotografije, ovo će biti obavezno kao dokaz autentičnosti, a i zbog štampe.

10. Poslate fotografije ne smeju da sadrže oznake, potpis, inicijale, okvire, bordure, logotipe ili bilo koju drugu referencu koju je učesnik sam dodao.

Učesnik slanjem fotografije potvrđuje da je isključivi nosilac svih autorskih prava na fotografiji sa kojom učestvuje u nagradnom Konkursu. Učesnik zadržava autorska prava na fotografiji, a njegovo/njeno ime će biti naznačeno uz fotografiju svaki put kada fotografija bude objavljena.

11. Prijavom na Konkurs, učesnici daju saglasnost organizatoru da bez bilo kakve naknade koristi dostavljene fotografije u sledeće svrhe:

  • Izložbe koje se organizuju u okviru Konkursa, a na kojima su izložene nagrađene fotografije;
  • Objavljivanje fotografija u elektronskim i štampanim publikacijama organizatora i na njihovim internet stranicama;
  • Korišćenje fotografija u svrhu oglašavanja izložbi, kako u publikacijama organizatora tako i u štampi.

12. Lične podatke učesnika organizator će koristiti samo u administrativne svrhe. Ime i prezime učesnika koristiće se isključivo kao potpis za objavljene radove, dok e-mail adrese učesnika neće biti objavljivane i koristiće se isključivo u svrhu pozivanja dobitnika, radi obaveštavanja, kao i radi preuzimanja dobijene nagrade. Učesnici učešćem u Konkursu pristaju na pomenute uslove.

13. Redakcija časopisa Nacionalna geografija odlučiće o deset (10) najboljih fotografija koje će biti objavljenje i izložene. Takođe, redakcija će autora najbolje fotografije nagraditi jednogodišnjom pretplatom na časopis Nacionalna geografija na srpskom jeziku. Odluka redakcije časopisa Nacionalna geografija je konačna.

Foto-konkurs se sprovodi u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta Opštine Palilula.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime