“Najgore je prošlo, najgore će tek biti!” Ćerka Mome Kapora NAJBOLjE objasnila situaciju sa KORONOM

0
5811
Foto: Jutjub/printskrin/Prva

Naš voljeni slikar, pisac, novinar, veliki patriota Momo Kapor pored svog genialngo rada, ostavio je iza sebe i dve ćerke – Anu i Jelenu Kapor.

Ana, koja je krenula očevim stopama slikarstva, izgleda da je nasledila i njegov dar pisanja da u samo par rečenica, na izuzetno originalan i duhovit način prodre u samu srž aktuenih društvenih događanja.

Ana živi u Rimu, odakle je, na svom Fejsbuk profilu objavljvala delove “dnevnika” tokom karantinskih dana.

Sjajan tekst o oprečnim informacijama, kojima smo svakodnevno bombardovani, privukao je veliku pažnju pre svega zbog svoje istinitosti. A usput je i nasmejao mnoge.

Prenosimo ga u celosti.

Halo, Rim!
Dan četrdeset treći. Iako nisam lekar nego slikar, shvatila sam da ova bolest nema leka i da napada stare a da od nje umiru mladi. Ali ovo nije ozbiljna bolest, osim kada postane ozbiljna a to ne možemo da predvidimo. Najveći broj ljudi nema simptome i ne znamo da su bolesni, ukoliko ne umru. Virus je do sada već oslabio a možda i nije. To danas još ne možemo da kažemo ali ćemo znati ovog leta. Potrebno je dva puta ponavljati tampon, ali dovoljno je i jednom. Svaka zemlja ima svoj mutirani oblik ili je možda na celoj planeti isto. Prenosi se isključivo kapljično, bliskim ljudskim kontaktom. Zato je potrebno dobro prati pločnike. Ne, ulice je potrebno prati iz psiholoških razloga, da nas ne bi bilo strah da izlazimo. Ali sigurnije je ne izlaziti, osim ako nije baš neophodno. Treba da izlazimo, radi imuniteta, ali je bolje da u isto vreme budemo kod kuće. Sledeća nedelja je ključna, od nje sve zavisi. Sledeće tri nedelje su ključne, od nas sve zavisi. Deca ne prenose virus ali ga u stvari i prenose. Najbolje bi bilo da se deca što pre zaraze. Decu treba dobro čuvati da se ne zaraze. Ona nikako ne treba da idu u parkove, treba ih zaključati. Parkove, ne decu. Škole je potrebno što pre otvoriti, ali ne pre jula. Maske su nepotrebne, mogu čak da budu i štetne ako se pogrešno koriste, dovoljno je držati metar i po distance. Maske su neophodne, one nas štite, ali ne one koje se kupuju u apoteci nego neke specijalne, sa šifrom, koje niko nema. Virus se zadržava na površinama i potrebno je sve dezinfikovati. Nije potrebno dezinfikovati hranu iz prodavnice jer se zaraza tako ne prenosi. Virus je prirodan, sve je počelo zbog jednog slepog miša na pijaci i oko toga nema dileme. Virus je veštački, nastao je u laboratoriji i to je jasno. Kinezi su odmah obavestili kada je počela epidemija. Kinezi su krivi za sve jer nisu na vreme priznali šta se dešava. Ovog leta ćemo ići na more, jer će visoke temperature da unište virus. Ovog leta ne treba nigde ići jer je najsigurnije lečiti se u svom gradu. Rusi su na pragu da naprave vakcinu, do jeseni će biti gotova i to će nas spasiti. Vakcina sigurno neće biti spremna još najmanje godinu dana. Kada bude bila dostupna nikako se ne treba vakcinisati, osim ako ste u rizičnoj grupi. Najvažnije je da se svi vakcinišu.
Virus će uskoro nestati prirodnim putem. Očekujemo nov nalet virusa u septembru.
Najgore je prošlo. Najgore nas tek čeka.
Šta vam nije jasno?

Pročitajte i  NALAZI SE NA VRHU ZGRADE VLADE SRBIJE I NA SVIM NAŠIM NOVČANICAMA: Ova žena se krije iza čuvene statue koja nosi naziv Srbija!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime