Nauka je dokazala: Evo kojim bolestima se možete nadati u zavisnosti od meseca u kom ste rođeni

0
589
Фото: Корона

Veliko istraživanje sprovedeno na 30.000 ljudi dokazalo je da postoji povezanost između meseca rođenja i određenih bolesti.

Sezonske promene UV zračenja, kompleks vitamina D, virusi i alergije mogu uticati na razvoj fetusa, objašnjavaju Španci. Tako npr. proizvodnja vitamina D u telu manjka bebama koje su rođene u zimskim mesecima, a to može imati dugotrajan učinak na njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

bolesti

Bolesti se takođe pojavljuju drugačije u zavisnosti da li je dete dečak ili devojčica.

Evo kojim bolestima ste skloniji u zavisnosti od meseca rođenja:

Januar – Muška deca češće u odrasloj dobi pate od zatvora, bolova u donjem delu leđa i čira na želucu. Žene rođene u ovom mesecu pate od migrena, problema u menopauzi i sklonije su srčanom udaru.

Februar – Muškarci češće pate od problema sa štitnom žlezdom, srcem i od osteoartritisa. Žene su takođe sklone osteoartritisu, problemima sa štitnom žlezdom, ali i krvnim ugrušcima.

Pročitajte i  Play Pasta од сада на Mister D

Mart – Muškarci su skloniji astmi, katarakti, problemima sa srcem, a žene artritisu, reumi i zatvoru.

April – Muške aprilske bebe u kasnijem životu imaju problema s astmom, štitnom žlezdom i osteoporozom, a ženske s bronhitisom, tumorom i osteoporozom.

bolesti

Maj – Momci su skloniji depresiji, astmi i dijabetesu, a žene hroničnim alergijama, osteoporozi i zatvoru.

Jun – Muškarci rođeni u junu manje od ostalih pate od depresije i bolova u donjem delu leđa. No češće imaju srčana stanja, katarakt i hronični bronhitis u odnosu na druge muškarce. Žene rođene u ovom mesecu imaju za 33 posto niži rizik od migrena i 35 posto manji rizik od razvoja problema u menopauzi, u poređenju sa ženama rođenima u ostalim mesecima. No sklonije su artritisu, inkontinenciji i reumi.

Pročitajte i  Пут ка врху: 12 неопходних особина успешних предузетника

Jul – Žene rođene u ovom mesecu imaju za 27 odsto veći rizik dijagnostifikovanja visokog krvnog pritiska i 40 posto veći rizik od inkontinencije. Takođe su sklone hroničnim bolovima u vratu, astmi i tumorima. Muškarci rođeni u ovom mesecu skloni su astmi, tumorima i artritisu.

Avgust – Muška deca rođena u ovom mesecu imaju dvostruko veći rizik od astme u poređenju sa decom rođenom početkom godine. Takođe imaju problema sa štitnom žlezdom i osteoporozom. Žene su sklone krvnim ugrušcima, reumi i artritisu.

Septembar – Muškarci rođeni u ovom mesecu tri puta više imaju problema sa štitnom žlezdom nego oni rođeni u januaru. Skloni su i astmi te osteoporozi. Septembarske bebe razvijaju najmanje hroničnih bolesti tokom života no svejedno su i žene sklone problemima sa štitnom žlezdom, malignim tumorima i osteoporozi.

Pročitajte i  BigPizza од сада доступна на Mister D апликацији

bolesti

Oktobar – Tokom ovog meseca rađa se najviše beba. Žene s rođendanom u oktobru češće od ostalih imaju visok holesterol, anemiju i osteoporozu. Sklonost s njima dele i muškarci, koji takođe imaju problema i sa štitnjačom, te osteoporozom.

Novembar – Momci češće razvijaju hronične probleme s kožom, srčane bolesti i one sa štitnom žlezdom u poređenju s ostalima dok žene više pate od astme, hroničnog bronhitisa i krvnih ugrušaka.

Decembar – Žene su sklonije hroničnom bronhitisu, astmi i krvnim ugrušcima, a muškarci kataraktu, depresiji i problemima sa srcem.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име