Необичан пар венчао се на Опленцу: Припадница Бура из Јужне Африке прешла у православље и решила да остатак живота проведе у Орашцу

0
624

Jужноафрички индустријалац Карло и припадница холандских Бура Маријет своје судбоносно да решили су да изговоре баш у Србији и то на Опленцу. Одлука о самом венчању можда и не би толико била необична да новопечени младенци нису одлучили да за место пребивалишта узму баш Орашац!

Ево и како је овај складан пар добио ову идеју…

svadba

Карло је Србин, његови потичу из Орашца, а Маријет је припадник Бура, потомака Холанђана, првих колониста у данашњој Јужноафричкој републици.

Pročitajte i  "Извињавам се, то није за мене" Исповест девојке из Шпаније која се доселила у Србију: Открила шта никако не може да разуме у нашој земљи

“Увек сам желео да се венчам у Србији”, каже Карло и додаје да му је “велика жеља” да његова супруга узме српско држављанство.

За њега би то, како објашњава, представљало поштовање његове културе и нације, а види то и као – дуг према покојном оцу.
Његова, сад већ супруга, Маријет признаје да је из љубави према Карлу пристала да се венча у Србији и пређе у православну веру.

Pročitajte i  АМЕРИКАНЦИ СРБИМА ОВО НИКАДА НЕЋЕ ОПРОСТИТИ! Лазански открио шта су му амерички генерали ПРЕБАЦИВАЛИ: Овако изгледамо у њиховим очима

,,Желим да наставим породичну традицију Димитријевића, наравно да сам прихватила мужевљево презиме”, прича Маријет.

Традиција и обичаји били су јачи су од афричког сунца, па су сви обичаји испоштовани до најситнијих детаља. Љубав према постојбини, тврди Карло, је у његовој крви, а он је кренуо стопама свога оца.

На жалост њега више нема, али је емоције према домовини сачувала његова мајка Џенифер.

Димитријевићи ће љубав према Србији пренети и на будуће нараштаје, јер корени се не смеју заборавити.

Pročitajte i  Трагична љубав Ј. Ј. Змаја: Изгубили су ЧЕТВОРО ДЕЦЕ, а својој Ружи посветио је најлепше стихове и после ЊЕНЕ СМРТИ

“Разговарао сам са покојним оцем Негованом у цркви у Африци о Првом српском устанку, о породици, и он ми је све рекао о нашем пореклу. Место одакле потичем је устанички Орашац и ја се тиме поносим”, тврди Карло.

Управо ће Орашац, тврде Димитријевићи, бити место у коме ће они провести остатак живота.

(Танјуг)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име