Košmarni snovi koje smo svi bar jednom imali: Evo šta znači kada sanjate ovih 10 situacija

0
1733

Gotovo da ne postoji čovek koji nije sanjao neki od navedenih snova, ako ne i svih 10. Neprijatnost nakon košmarnog sna zbog mračnog i gotovo stvarnog doživljaja onoga što ste sanjali često ume da upropasti dan. Međutim, nije sve tako sivo kao što deluje na prvi pogled…

Ono što sanjate ukazuje vam na neke situacije i neka stanja u vašem trenutnom životu, a često vam može i dati pravi putokaz kako da se mnogih loših prilika i svakodnevnog stresa oslobodite.

Evo šta najčešće noćne more govore o vašem životu!

košmarni snovi tumačenje

1. Pokušavate da se pomerite, ali ste paralizovani…

Paraliza je metafora osećaja “zaglavljenosti” u budnom životu. To bi moglo da znači i da ste se preopteretili, odnosno da pokušavate previše toga da uradite odjednom ili gubite kontrolu nad svojim postupcima. Ali, nemojte se plašiti da preuzmete kontrolu kada se probudite!

2. Ispadanje zuba

Ovaj san je povezan sa komunikacijskim problemima u stvarnom životu. Postoje razne verzije snova sa zubima, ali onaj s njihovim ispadanjem je najčešći. Sve što u snovima ima veze s ustima, povezano je s razgovorom, a ispadanja zuba indikacija je da ste nedavno izrekli nešto što niste smeli ili trebali.

3. Vrištanje koje se ne čuje

Sanjate li da želite da vrištite ali to nikako ne uspevate? To simbolizuje osećaj neshvaćenosti, odnosno da vas ne slušaju u budnom životu. Postoji nešto što želite da izrazite, ali onaj ko bi to trebao čuti, nije zainteresovan.

Pročitajte i  Srpski Sibir: Ovo je najozloglašeniji grad u Srbiji, od koga je i sam Knez Miloš strahovao

košmarni snovi tumačenje

4. Letenje

Snovi o letenju vezani su uz kontrolu. Ali, ovaj san je uglavnom pozitivan, jer znači da se osećate oslobođeno od određene situacije u svom životu. To znači da imate kontrolu ili ćete je vrlo brzo preuzeti. Stvari polako dolaze na svoje mesto, a ovaj san je način na koji ti tvoj um govori da ostaneš jaka i kada dođu teška vremena.

5. Sahrana nekog voljenog

Smrt je za mozak onog koji sanja, simbol promena i završetaka. Ako sanjate o smrti, zapitajte se što se u vašem životu menja ili završava. Onaj ko umire u snu najčešće predstavlja jedan deo vaše ličnosti, neku osobinu koja vam je zajednička. Sahrana je dobar znak – otpuštanja i pomirenja kako biste mogli krenuti dalje.

6. Sanjati kako ste se osramotili na javnom mestu

Bilo da su to snovi o ispitu koji padate, projektu na kojem ste se osramotili ili nešto slično povezani su sa stresom u poslu ili onome što mislite da se od vas očekuje. Padanje na ispitu je čest san, a nakon njega se treba zapitati ko ili šta testira vaše strpljenje.

Pročitajte i  Slavimo Mitrovdan: Danas pogledajte u nebo! Jedna stvar predskazaće vam budućnost!

Većina ljudi barem je jednom sanjala da je gola u javnosti. To je zato jer ovaj san simbolizuje strah kojeg svi imamo: strah od osuđivanja. Otvoriti se prema svetu možda nije lako, ali pokažete li drugima svoju ranjivost to će zapravo umanjiti negativne osećaje i strah od osuđivanja.

Krajnji cilj uvek je da prihvatimo sami sebe takvima kakvi jesmo. Vaša podsvest želi da budete ponosni na sebe. Sanjate li da ste goli u javnosti, to znači da je krajnje vrijeme da osobi u ogledalu počnete govoriti ” Volim te ”.

7. Kosa

Sanjate li kosu, to može značiti da imate problema s prihvatanjem vlastite seksualnosti. Kosa takođe simbolizuje želju za povezivanjem sa drugim ljudima, sve dok znate na čemu stojite bez obzira radilo se o ljudima s posla, prijateljima ili partneru.

A ako sanjate baš dugu kosu, to znači da žudite za slobodom. Možda je vreme da se rešite nekih stvari koje vas bespotrebno sputavaju i koče.

košmarni snovi tumačenje

8. Voda

San o vodi ukazuje na to da ste ili osoba koja voli da rizikuje ili biste voleli da više rizikujete u životu.
Imate velike ciljeve i vaša podsvest govori da ne odustajete od njih. Možda se bojite riskirati, ali san o vodi govori vam da ste verovatno spremni da učinite neku promenu u svom životu.

Pročitajte i  Kao nekada: Bosanska kvrguša, odličan ručak po receptu iskusnih domaćica

Zapamtite, ne možete dobiti ono što želite osim ako ne probate. Sanjate li vodu to takođe znači da volite kada život teče lagano. Žudite za jednostavnim i ugodnim životom. Ako sanjaš vodu koja je kristalno čista i mirna, to označava osećaj unutrašnjeg mira. Ali ako je voda nemirna, to je znak da se osećaš neprijatno zbog nečega, a možda i izvan kontrole.

9. Kašnjenje

San da kasniš može da označava osećaj da propuštaš značajnu priliku u svom životu. On bi takođe mogao da predstavlja teskobu zbog previše stvari koje se trenutno događaju u tvom životu. Drugim rečima, to bi mogao da bude početak za što učinkovitije korišćenje vremena.

10. Blato

Sanjate li blato to može značiti da ste u životu ” zapeli u blatu ”, odnosno da se morate skloniti od nekih negativnih stvari koje vas sprečavaju da budete srećni. Blato može značiti i da osećate nemir i da postoje nerazrešene stvari u vašem životu.

Blato takođe simbolizuje rast i ponovno rođenje pa san o blatu shvatite i kao podsetnik da uvek možete početi ispočetka, bez obzira o kojem aspektu vašeg života, kojim niste zadovoljni, se radilo.

(Express.hr, Index.hr, Zadovoljna.hr)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime