Општина Мионица добила донацију у виду заштитне медицинске опреме од Националне алијансе за локално економски развој

0
61

Национална алијанса за локално економски развој (НАЛЕД) донирала je јуче маске, рукавице и визире општини Мионица. Донација је део пројекта немачко-српске развојне сарадње „Помоћ у кући“.

У оквиру  реализације пројекта најављене су обуке за геронто-домаћице за пружање услуге помоћи у кући за стара и инвалидна лица, као и ефикасност односа са јавношћу и значај информација  у систему социјалне заштите. Планирано је да се обука одржи 06. априла 2021. године

Pročitajte i  Ауто-Кабел удвостручује број запослених у Мионици: Немачка копанија отвара нова радна места

-Захвалан сам НАЛЕД-у на донацији заштитне опреме. Успешно реализујемо пројекат и пружамо помоћ најугроженијима. Оваква врста подршке је од изузетног значаја за општинe попут Мионице које припадају четвртој групи по степену развијености. – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Пројекат „Помоћ у кући“ је намењен старим и инвалидним лицима којима је потребна помоћ. За потребе овог пројекта отворена је и Канцеларија у Мионици, на адреси Јове Алексића број 12. Канцеларија ради сваког радног дана, од 08-12 часова, где се грађани могу обратити за додатне информације.

Pročitajte i  Брига о старима: Настављена обука за неговатеље у општини Мионица

Национална алијанса за локално економски развој (НАЛЕД) и Немачка развојна агенција (ГИЗ) су општини Мионица кроз спровођење овог пројекта у неколико наврата донирала више од 8000 маски и заштитних рукавица, 368 визира, 188 литара алкохола, 360 литара хлорина, апарате за мерење шећера и крвног притиска, као и пратећу опрему за геронто домаћице.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име