Општина Мионица потписала са Владом Србије уговор за пројекте развоја

0
351

Општина Мионица потписала је данас у Палати Србија уговор са Министром  без портфеља у Влади Србије, задуженим за развој недовољно развијених општина. Средства добијена кроз сарадњу с Владом Србије и Кабинетом министра без портфеља биће искоришћена  за  израду пројектно – техничке документације, планске документације, изградњу и реконструкцију инфраструктурних објеката од значаја за грађане Мионице.

Председник оптшине Мионица Бобан Јанковић и министар Новица Тончев потписали су уговор вредан 8,9 милиона динара.

-Захваљујемо се Влади Републике Србије која води одговорну политику и подједнако подстиче развој и напредак свих општина у Србији. Формирање Кабинета министра без портфеља задужен за унапређење неразвијених општине је потврда да се слабије развијеним општинама пружа прилика да стану раме уз раме са развијеним општинама и тако што ће реализовати значајне инфраструктурне пројекте који су већ дуго чекали на почетак радова. Буџетом Републике Србије опредељена су средства за неразвијене општине у оквиру Програма подршке унапређења развоја недовољно развијених општина за 2021. годину где све неразвијене општине могу да затраже новац за реализацију својих пројеката.Ово су одличне вести јер ће се у великој мери побољшати квалитет живота наших суграђана и решити питања безбедности учесника у саобраћају на територији мионичке општине-истакако је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

За реализацију инфраструктурних пројеката и израду планских докумената, пројектно-техничке документације из области саобраћајне инфраструктуре биће употребљена одобрена средства од Владе Републике Србије у износу од 8.9 милиона динара, а општина Мионица ће учествовати са још 3.1 милион динара.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име