Otišla sam na Ostrog da potražim pomoć za majku, a onda se desilo ČUDO! Potresna ispovest devojke koja je doživela NESVAKIDAŠNjE

0
1560
Foto: Flickr

Mnogi vernici hrle na Ostrog kada se nađu pred nerešivim i teškim problemima. Takvo ponašanje ne predstavlja ništa čudno, budući da se na Ostrogu stalno događaju nemoguće stvari- čuda!

Takvo iskustvo imala je i jedna devojka koja je došla na Ostrog da potraži pomoć za svoju mamu.
Njenu priču prenosimo vam u celosti.

“Volela bih da ovo podelim sa vama. Mnogo puta sam videla oglase u kojima pojedine agencije nude put u manastire, između ostalog i u manastir Svetog Vasilija Ostroškog. Puno sam i čula o njemu.

Privlačila me je ideja da odem jednom tamo, a onda smo saznali da moja mama ima zakrčenje krvnog suda na vratu i da joj treba operacija. Rekli su da je operacija rizična i da može doći do infarkta.

Jedva da sam naučila da živim sa tim sto mog tate više nema, a jedina podrška koju sam imala bila je moja tetka i njena porodica. Naravno, i drugih osoba je bilo oko mene, ali nisam osećala da im je uistinu stalo do nas.

Pročitajte i  Pomolimo se za zdravlje i sreću molitvom Svetom Vasiliju Ostroškom

Poželela sam da odem kod Svetog Vasilija i da ga zamolim da ako je Božija volja, da moja mama ne ide na operaciju jer ja stvarno nemam snage to da podnesem. Takođe, želela sam da bude zdrava i da mi je još ne uzima.

Čini mi se da uvek gubim ljude oko sebe, one koje volim. Tako je sa momcima ali i sa roditeljima, pa čak i prijateljima.

Ja ni sad nemam snage da prolazim kroz tako nešto, moj tata je umro iznanada, gotovo da nije ni bio bolestan, do zadnjeg dana svog života je radio. Zato sam se odlučila da idem sa sestrom na more, pa ako bude htela, možemo da odemo i u taj manastur.

Ovo je Božije čudo, pomislila sam, Bog je želeo da odem tamo. Moja sestra nije znala da ja želim već odavno da odem tamo, samo je htela zbog njene ćerkice, jer je ona rođena ona na taj dan, na dan Svetog Vasilija.

Znala sam da idu tamo ljudi svih vera, bilo je katolika, pravoslavaca, videla sam muslimane…čula sam priče o ovom svecu, da je učinio mnoga čuda, želela sam da ucini čudo i u mom zivotu.

Pročitajte i  Verovanja na Đurđevdan: Pogledajte u NEBO! Ako vidite oblake - bolje je da prespavate godinu

Stigli smo na more, za nedelju smo se dogovorili da ćemo otići u manastir. Oslanjam se na sebe, tako da je čudno što sam prepustila sestri da ona navije sat da zvoni, a da nisam i ja, za svaki slucaj, navila.
Ali nisam. Sat nije zvonio. Trebao je da stignemo na autobus u sedam, čini mi se, iz Herceg Novog.

Čula sam samo nervozno “USTAJ”, ne znam kako, ali stigli smo na autobus. Toliko o tome što kažu – KOME JE SUĐENO I DATO, TAJ ĆE STIĆI DO TAMO. Posle mi je sestra rekla da je nju ptičica probudila…ni pre, a ni posle, ptičice na našem prozoru nije bilo, samo to jutro.

Kad smo stigli tamo, počela sam da plačem. Ne znam zašto, čim sam ugledala manastir, i kako smo se približavali, ne znam zašto sam plakala. Nisam mogla da zaustavim suze. Bilo me je sramota što plačem, ali nisam krila suze…
Ubrzo me je to prošlo i kad sam ušla, bilo je sve ok. Nisam znala baš pravoslavne običaje, ponašanje u crkvi, pošto sam katolkinja, ali sve je dobro prošlo.

Pročitajte i  Ovo se smatra najlepšim proročanstvom Tarabića: Mnogi jedva čekaju da se ostvari

Osetila sam mir i molila se. Za moju mamu, za tadašnjeg momka sa kojim sam želela da se pomirim. Sa momkom sam se pomirila, zatim smo se razišli.

Sve je to deo Božijeg plana, ako smo jedno za drugo, bićemo zajedno. Moja mama je sada sa mnom, rekli su joj da zakrčenje krvnog suda nije opasno i da ne mora na operaciju. Stanje joj se nije menjalo već dve godine.

Lekar koji je toliko insistirao na operaciji, promenio je mišljenje iz korena. Moja mama uzima lekove i dobro je. Shvatila sam da Isus zaista dozvoljava neke situacije koje nam se ne sviđaju kako bi se približili sebi, ali nam nikada neće dati više nego što možemo da podnesemo.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime