OVO JE NAJČEŠĆE PREZIME U SRBIJI: Proverite koliko se ljudi u našoj zemlji, ali i u svetu, preziva isto kao i vi! Dovoljan je JEDAN KLIK!

0
856

Za znatiželjne i ljude koji žele da saznaju više o svom prezimenu…

Internet stranica „Forebears“ sakuplja genološke podatke iz brojnih istorijskih knjiga, iz zemalja širom sveta, a zatim te podatke svrstava po mapi sveta. Na ovaj način ne samo da možete da otkrijete koje je najčešće prezime u svetu, već i u svakoj zemlji posebno.

Najčešće prezime u Srbiji

S tim u vezi, takođe imate mogućnost da isto učinite i vi u okviru naše Srbije i saznate koje je najčešće prezime kod nas. Mnogi su mislil da je to upravo prezime Nikolić, vodeći se nekom analogijom prema imenima među kojima prednjači Nikola kao najčešći stanovnik Srbije. Međutim, iznenadićete se koja srpska prezimena spadaju u prvih deset!

Pročitajte i  Gradonačelnik Bakić prisustvovao obeležavanju dvanaeste godišnjice od osnivanja Zavičajnog udruženja "Dalmacija" iz Subotice

Proverite, možda je upravo vaše među njima!

Najčešće prezime u Srbiji je Jovanović! U prvih pet dalje spadaju Petrović, Nikolić, Ilić i Đorđević. Ostalih 5 nižu se dalje na ovoj tabeli:

najčešće prezime u Srbiji
Foto: Forebears prinscreen

A ono što je najzanimljivije od svega, ovaj sajt pruža vam JOŠ JEDNU NEVEROVATNO KORISNU informaciju!

Ono što je još zanimljivije jeste da pomoću pretraživača na OVOM sajtu možete da ukucati i svoje prezime i vidite koliko je ono zastupljeno u Srbiji, ali i u svim drugim državama sveta!

Pročitajte i  Priča o Kosovskoj trepezi  -  ''Kneževoj večeri'' u Babinom Mostu kod Gazimestana na Kosovu

Tako možete saznati i za brojne varijacije vašeg prezimena nastale migracijama našeg naroda po svetu i različitim regijama naše zemlje, kada su se i njihova prezimena prilagođavala datoj teritoriji.

Možda pronađete i neke od izgubljenih i davno zaboravljenih rođaka kojima se niste nadali. Srećno!

najčešća prezime na u Srbiji

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime