PASULJ SA SUVIM REBRIMA: Dodajte samo kupus salatu i hleb i uživajte u ručku

0
1208

 

Pasulj sa suvim rebrima je jedno od omiljenih jela na našim prostorima.

Potrebni sastojci:

  • 300 g pasulja Gradištanca ili Tetovca
  • 300 g isečenih suvih rebara
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 velika šargarepa
  • 1 paprika slatka ili ljuta po želji
  • 1 kašika masti
  • 1 kašika brašna
  • začini: aleva paprika, so, biber, začin od suvog povrća
Pročitajte i  Кромпир паприкаш на старински начин: Здрав ручак за целу породицу

Očišćeni i oprani beli pasulj potopi se uveče u vodu da odstoji preko noći. Ujutru se procedi, sipa se nova voda i stavi se da provri. Za to vreme očisti se i sitno se isecka i izdinsta  crni luk na masti a  beli luk, šargarepa i praprika se iseckaju posebno.

Kada pasulj provri ponovo se procedi, a u veći lonac se stavi izdinstani crni luk, pripremljeni beli luk, paprika i šargarepa, suva rebra, proceđeni pasulj, par listova lorbera, malo mlevenog  bibera i nalije se hladnom vodom koje bi trebalo da bude dva puta više nego pasulja i ostalog. Kada provri, nastaviti sa krčkanjem na tihoj vatri dok potpuno ne omekša, oko dva sata.

Pročitajte i  Старинска посластица од чоколаде и лешника: Чембрлен торта топи се у устима

Zaprška– propržiti kašiku brašna na masti ili ulju, brzo mešati varjačom i dodati kašiku mlevena aleve paprike. Zapršku staviti u pasulj, posoliti i kuvati još desetak minuta uz mešanje.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име