JEDNOSTAVAN I ZDRAV RUČAK: Napravite sladak kupus sa junećim mesom

0
2664

Bilo da je kuvan, svež, ribanac ili kiseo, kupus se često nalazi na trpezi, a obiluje i hranljivim i lekovitim sastojcima.

Kupus  je bogat celulozom, koja poboljšava probavu, deluje povoljno na zacelivanje rana, preventivno pomaže kod prehlade i kašlja.

Evo jednostavnog recepta za sladak kupus sa junetinom:

Potrebni sastojci:

  • 500 g junećeg mesa
  • 1 kg svežeg kupusa
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 paradajza
  • 1 dl ulja
  • 5 zrna bibera
  • 1 veća šargarepa
  • 1 paprika
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica aleve paprike
  • so
Pročitajte i  Ako kuvate pirinač na ovaj način pod hitno prestanite: Kako ne biste naškodili zdravlju jedino OVAKO ćete ga pravilno pripremiti

Priprema:

Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk i meso isečeno na komade. Kada meso omekša dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove i  krupno isečenkupus . Posle desetak minuta dodati kašiku brašna, alevu papriku, biber u zrnu, isečenu papriku (može svežu, zamrznutu ili suvu) i paradajz (može svež, mleveni ili kuvani). Potom naliti vodom da ogrezne, posoliti po ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola sata.

Pročitajte i  Kitnikez: Tradicionalni vojvođanski slatkiš od dunja i narodni lek
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime