Hrskava pita sa krompirom i sirom koja se ne peče: Savršen i jak obrok iz tiganja koji će vas oduševiti

0
772
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci:

Za testo:

140 g brašna
1 kašičica soli
90 ml mleka
10 g maslaca
Za fil:

2 srednja krompira
2 kašike majoneza
300 g tvrdog sira

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za testo i umesite. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Skuvajte krompir, pa ga zgnječite da dobijete pire. Pomešajte sa majonezom. Testo razvucite na tanak krug. Na sredinu stavite rendani kačkavalj, pa preko i pire i ostatak kačkavalj ( od te smese treba da napravite poluloptu). Zatvorite ostatkom testa i pritisnite malo prstima. Zatim rukama malo spljoštite, a onda i oklagijom. Nauljite tiganj, pa stavite pitu. Pecite na niskoj temperaturi.

Pročitajte i  Srpsko pleme u Makedoniji koje i dan danas postoji: Za njih se smatra da su izgradili Hilandar na Svetoj gori

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime