Хрскава пита са кромпиром и сиром која се не пече: Савршен и јак оброк из тигања који ће вас одушевити

Састојци:

За тесто:

140 г брашна
1 кашичица соли
90 мл млека
10 г маслаца
За фил:

2 средња кромпира
2 кашике мајонеза
300 г тврдог сира

Припрема:

Помешајте све састојке за тесто и умесите. Покријте провидном фолијом и ставите у фрижидер на сат времена. Скувајте кромпир, па га згњечите да добијете пире. Помешајте са мајонезом. Тесто развуците на танак круг. На средину ставите рендани качкаваљ, па преко и пире и остатак качкаваљ ( од те смесе треба да направите полулопту). Затворите остатком теста и притисните мало прстима. Затим рукама мало спљоштите, а онда и оклагијом. Науљите тигањ, па ставите питу. Пеците на ниској температури.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...