Pita bez kora filovana mesom: Pravi se ekspresno, a neverovatno je sočna

Sastojci za nadev:

20 ml ulja
1 glavica crnog luka
zelena perca mladog luka
400 g mešanog mlevenog mesa
malo suvog začina
malo bibera

Sastojci za bazu:

4 jaja
180 ml jogurta
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
8 supenih kašika brašna
1 ravna kašičica soli

Sastojci za preliv:

2 jaja
180 ml jogurta

Priprema: Sastojke za nadev ispržiti i ostaviti da se prohlade. Izmiksirati sastojke za bazu pa presuti u pleh za pečenje pa dodati nadev, peći 20 minuta na 180 stepeni. Pred kraj pečenja izvaditi pleh i preliti prelivom. Vratiti u rernu dok se ne zapeče. Prijatno!

Pročitajte i  Iskoristite jedinstvenu priliku: Zakupite lokal na beogradskim pijacama!

Izvor: Letina kuhinja