“Pobratimi i pobratimke, NE AZDISUJTE MNOGO, ZAR ZBOG KAFU DA POGINEMO?” – Urnebesno pismo Vranjanca koje SVI treba DOBRO da zapamte!

0
1114
Foto: Fejsbuk/Franjanske rabote svake subote

Poruka podrške Vranju osvanula je na društvenoj mreži Instagram.

Srž poruke jeste to, kako je bilo nekada, a kako nam je sada. Motivacioni tekst, i zbirka svega što je zadesilo Srbiju i Vranje.

Zanimljiva poruka, ispisana tako da se u dahu čita sa sve karakterističnim Vranjanskim naglaskom izmamila je osmehe, i ulila nadu u bolje sutra. Realnu upozoravajuću, a motivacionu porku, prenosimo vam u celosti.

Pročitajte i  Dobrodošli u Suboticu: Mesto sa prostranim ravnicama, slasnim gombocama, prelepim nacionalnim parkom i neprocenjivim kulturnim nasleđem

“Pobratimi i pobratimke,

naš grad je preživeja 422 godine pod Turci, 4 godine pod Bugari, bombardovanje, 20 godine radijaciju i još puno neprijatelji tokom svoju istoriju a s’d imamo rabotu sas ovog novog i nevidljivog neprijatelja kojeg mora da pobedimo. Mi smo malečka sredina u koju smo svi okrenuti jedni prema drugi jer volimo da iskačamo, da se družimo, da smo viđeni, da sedimo u čaršiju, meraklijski da ispijamo kafu i da ne boli bandera za sve.

Pročitajte i  Savršena čokoladna sladoled torta: Potrebna su vam samo 3 sastojka, a GOTOVA JE ZA 5 MINUTA

E pa, došlo je vreme da se toj promeni! Zajednički i sa sve snage mora da utičemo prvo na sebe pa onda na ostali oko nas da bi pobedili ovog neprijatelja. Batalite gu kafu u grad, da gu jebem u kafu, zbog pustu li kafu treba da ginemo? Turci smo gi izmavali sas bajoneti i puške al’ da bi pobedili ovog neprijatelja ne treba ništa da rabotimo. Dedu i nane pod katanac, vi si sedite doma i uživajte, a mi će se potrudimo da vi neje dosadno. Ne paničite, ponašajte se odgovorno, pomagajte jedni na drugi i kao što bi rekla baba mi – „NE AZDISUJTE MNOGO!“

Pročitajte i  Zaboravljeni snimak Tita: Pogledajte kako Maršal kuka i jauče od bolova

Espreso

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime