Ručak za pamćenje: Pohovana piletina u sosu od pečuraka

1
1765
Piletina u sosu od pečuraka

Pohovana piletina sigurno spada u jela koja se lako spremaju i imaju sjajan ukus.

Na Jutjub kanalu Kod bake u gostima pronašli smo fantastičan recept za ovo jelo. Pratite uputstva, pogledajte video i obradujte svoju porodicu fenomenalnim ručkom!

Za pohovanu piletinu u sosu od pečuraka potrebno je:

Par pilećih grudi; 3 jaja; so; biber; brašno; prezle; 200 gr kisele pavlake; malo senfa; 1/2 kesice instata od pečuraka; ulje; peršunov list.

Pročitajte i  Pravi motiv voždovog bratoubistva: Kako je Karađorđe objasnio majci da je obesio brata

Priprema: Meso iseći na šnicle i izlupati, posoliti, pobiberiti i namazati senfom uvaljati u brašno, pa u umućana jaja koje smo posolili. Šnicle provući kroz prezle i pržiti na ulju da porumene.

Vaditi na papirnu salvetu da upije višak masnoće. U tiganj staviti malo masnoće ubaciti seckan beli luk, zatim dodati pavlaku da se istopi. Instant od pečuraka staviti u činiju dodati malo vode razmutiti i ubaciti u pavlaku i promešati da samo proključa.

Pročitajte i  Postoji samo JEDAN USLOV za isceljenje: Ulje Svetog Nektarija čini čuda i najbolesnijima

Skloniti sa šporeta. Šnicle poređati u tanjir pa ih preliti sa prelivom od pečuraka i pavlake. Uživajte!

Bakina kuhunja

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime