Ручак за памћење: Похована пилетина у сосу од печурака

Похована пилетина сигурно спада у јела која се лако спремају и имају сјајан укус.

На Јутјуб каналу Код баке у гостима пронашли смо фантастичан рецепт за ово јело. Пратите упутства, погледајте видео и обрадујте своју породицу феноменалним ручком!

За поховану пилетину у сосу од печурака потребно је:

Пар пилећих груди; 3 јаја; со; бибер; брашно; презле; 200 гр киселе павлаке; мало сенфа; 1/2 кесице инстата од печурака; уље; першунов лист.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Припрема: Месо исећи на шницле и излупати, посолити, побиберити и намазати сенфом уваљати у брашно, па у умућана јаја које смо посолили. Шницле провући кроз презле и пржити на уљу да порумене.

Вадити на папирну салвету да упије вишак масноће. У тигањ ставити мало масноће убацити сецкан бели лук, затим додати павлаку да се истопи. Инстант од печурака ставити у чинију додати мало воде размутити и убацити у павлаку и промешати да само прокључа.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Склонити са шпорета. Шницле поређати у тањир па их прелити са преливом од печурака и павлаке. Уживајте!

Бакина кухуња

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...