Posna musaka: Toliko uskusna da ćete je praviti i kad mrsite!

0
4669

Potrebno je:

1kg krompira
20 grama pirinča
1 šargarepa
1 glavica luka
100 ml ulja
suvi začin,
voda

Priprema: Na ulju predinstajte sitno seckan crni luk i šargarepu. Kada se izdinsta, dodati opran pirinač pa sve lepo posuti začinima (so, biber i td.)

Krompir iseći na listiće pa posloliti. Zatim u vatrostalnu činiju slagati krompir, pa u sredinu staviti fil od luka, šargarepe i pirinča, pa preko opet krompir sečen na listiće.

Pročitajte i  Glamočko gluvo kolo: Ponos Ličana i Krajišnika, najbolje narodno kolo u Evropi, a od 1982. deo UNESKOVE svetske kulturne baštine

Sve preliti vodom da ogrezne, pa staviti u rernu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.

Uživajte!

(Stil)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime