Посни рецепт: Сармице од блитве и поврћа

За сармице са блитвом вам је потребно:

20-30 листова блитве (може и винове лозе)
200 г пиринча
шаргарепа
1 велика главица црног лука
1 веза першуна
бели лук по укусу
1 мања шоља уља
со, бибер, алева паприка, биозачин
вода

Припрема:
Листове блитве оперите, прелијте врелом водом и оставите да мало одстоје. Са листова одстраните коренасти део да би се лакше савили. Извадите их из воде, процедите и ставите са стране.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

У воду у којој је била блитва ставите 2 кашике зачина од поврћа и промешајте. У шерпу сипајте уље и загрејте га. Исецкајте црни лук и пропржите га на уљу. Додајте пиринач и рендану шаргарепу и мешајте минут-два, затим кашичицу алеве паприке и бибер. Сипајте воду у којој сте држали блитву и коју сте засолили вегетом. Полако сипајте пиринач и мешајте да мало набубри (не више од две чаше). Склоните с рингле и додајте ситно исецкан першун, бели лук, добро промешајте и оставите да се прохлади.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Листове филујте мешавином пиринча и поврћа правећи посне сарме, па их поређајте у посуду за печење. На крају их прелијте преосталом водом, да дође до ивице сарми. Поклопите посуду и ставите у рерну на 200 степени. Пеците око сат времена.

У мрсној варијанти можете их послужити са овчијим киселим млеком.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...