У овом српском селу рађају се углавном близанци: Овде је чак и дрвеће дупло

0
2947

Падина, мерошинско село, има 100 домаћинстава и око 300 становника, од којих су 14 близанци. Само у две куће које су у непосредном комшилуку живе три пара близанаца. “Овде је чак и дрвеће дупло”, наглашавају мештани док показују дуд у дворишту породице Николић који има један корен, а два стабла.

На 25 километара од Ниша, мештани истичу да нико не може да објасни како је седам пари близанаца рођено у једној “махали” пречника око 250 метара.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

“Узрок је или клима или ваздух или вода, нешто од тога”, рекао је за агенцију Бета житељ Падине Топлица Николић.

Krajkovačko jezero na Malom Jastrepcu, selo Padina
Krajkovačko jezero na Malom Jastrepcu, selo Padina

Падинчани верују да је за ово чудо најзаслужнији “специјалан” ваздух подно Малог Јастрепца и савршено бистра и чиста вода Крајковачког језера поред којег се село налази.

Славиша Николић и његова супруга Снежана родитељи су близнакиња Катарине и Кристине (17). Они такође немају објашњење за велики број близанаца у њиховом селу, али су истакли да су мештани срећни што млади остају у селу и што се деца рађају.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

“Село је мало, али има 50 или 60 деце. Половина њих је у основној школи”, рекао је Николић. Он је казао да су први близанци у Падини рођени пре четрдесетак година, а последњи пре 12 година.

Њихове прве комшије Божидар и Данијела Савић имају два пара близанаца Анђелу и Александру (17) и Андрију и Анастасију (13).

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

Најмлађа од њих Анастасија каже да је лепо бити близанац и имати сестре близнакиње: “Дружимо се, помажемо родитељима. Никада нам није досадно”, казала је Анастасија.

Мештани Падине се надају да се традиција рађања близанаца у њиховом селу неће прекинути и да ће се ускоро сви заједно веселити на крштењу нових “двојки”, али зашто да не, и “тројки”.

u ovom srpskom selu rađaju se uglavnom blizanci

Beta

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име